Το 2013 έφτασε…. Γίνε πρωταγωνιστής της ζωής σου!

Τις τελευταίες ημέρες της χρονιάς, η ψυχολογία όλων μας είναι περίεργη. Σίγουρα διαφορετική από τις επόμενες και ίσως λίγο πιο μελαγχολική καθώς τα ταξίδια του νου σε στιγμές που πέρασαν μας φέρνουν αντιμέτωπους με αναμνήσεις που μας στιγμάτισαν και ίσως να άλλαξαν τη ζωή μας. «Ό, τι γίνεται, συμβαίνει για κάποιον λόγο» λένε οι σοφότεροι και δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί τους αλλά και να συμπληρώσω πως αυτός ο λόγος συνήθως είναι για καλό. Από προσωπική εμπειρία, διαπιστώνω ότι μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις βγήκα ακόμα πιο δυνατή και όσα ακολούθησαν ήταν τόσο όμορφα που με έκαναν να «κλείνω» τελικά πονηρά το μάτι σε ότι προηγήθηκε.

Εδώ στο Λονδίνο, είναι λίγο δύσκολο να συγκεντρώσω τη σκέψη μου και να κάνω τον προσωπικό μου απολογισμό από μία χρονιά που θα θυμάμαι για πάντα , αφού μέσα σε αυτήν επισημοποιήσα μια σχέση ζωής με έναν άνθρωπο που σημαίνει πολλά για εμένα! Λίγο οι βόλτες, λίγο το shopping therapy, λίγο οι κουβέντες με τους γονείς και φίλους που είχα καιρό να δω, ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβω και δε μου δίνει περιθώρια να «ταξιδέψω» σε αυτά που με σημάδεψαν το 2012 και σε όλα εκείνα που θέλω να πετύχω το 2013. Πάντα πίστευα ότι είναι πολύ σημαντικό να ονειρεύεσαι πράγματα και να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις να τα πραγματοποιήσεις. Έτσι αισθάνεσαι «πρωταγωνιστής της ζωής» σου και όχι ένας απλός παρατηρητής της καθημερινότητας σου.

Οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς αποτελούν μια θυαμάσια αφορμή να βάλουμε τις επιθυμίες μας σε μία τάξη και να αριθμήσουμε σε ένα λευκό χαρτί όσα θέλουμε να καταφέρουμε αλλά και να αλλάξουμε. Όσα παρατηρήσαμε ότι μας πήγαν λίγο πίσω ή δεν λειτούργησαν εντέλει, όπως θα θέλαμε.

• Μπορούμε και είναι τελικά πολύ εύκολο να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί στη δουλειά μας, εάν επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας μέσα σε αυτήν και ανακαλύψουμε εκ νέου πηγές χαράς και δημιουργικότητας.

• Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σύντροφοι εάν δε μείνουμε στάσιμοι στα συναισθήματα μας και ανακαλύψουμε μαζί με τον άνθρωπο μας μικρά μυστικά για να ανανεώνουμε καθημερινά τη σχέση μας.

• Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς αλλά και καλύτερα παιδιά εάν αφιερώσουμε «στην άλλη πλευρά» λίγο περισσότερο χρόνο και προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε το περιφημο χάσμα των γενεών. Πάντα οι γονείς μας είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς και το τρίτο μάτι που μπορεί να δει το κακό όταν εκείνο πλησιάζει.

• Μπορούμε επίσης να γίνουμε καλύτεροι φίλοι, καλύτεροι εραστές…καλύτεροι σε όλα , αρκεί να το πιστέψουμε και να θελήσουμε να αλλάξουμε πρώτα απ΄όλα για να αισθανθούμε εμείς καλύτερα.

Όλοι θέλουμε να κάνουμε αλλαγές ή τουλάχιστον μια μεγάλη αλλαγή , όμως πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι οι αλλαγές είναι δύσκολες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί και ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους στόχους μας. Ας αρχίσουμε να θέτουμε στόχους από τη βάση. Ας καταφέρουμε πρώτα να αγαπήσουμε τον ίδιο μας το εαυτό και μετά να ψάξουμε την αγάπη σε άλλους ανθρώπους….

Καλη χρονιά!
Χριστίνα

You may also like