Το Street Monday project παρουσιάζει το Cinematherapy!

 

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 9.00 μ.μ., το Street Monday project σας φέρνει το CINEMATHERAPY! Σε επιμέλεια της ΜάΓια και σε συνεργασία με το καφεθέατρο 41 Street, στην πλατεία Υμηττού (Ανδρέα Λεντάκη 41/ πρώην Θράκης), σας περιμένουμε σε μια βραδιά που προτείνει έναν σύγχρονο συνδυασμό Κινηματογράφου και Ψυχοθεραπείας, με τον καινοτόμο κι ωστόσο απλό τρόπο της Σινεμαθεραπείας. Ἐστὶν οὖν σινεμαθεραπεία… μένει σε σας να συμπληρώσετε τον ορισμό!

Οι ψυχολόγοι Ελίνα Πανταλέων και Μαρία Κωσταλά θα μας μιλήσουν για την ψυχο-εκπαιδευτική λειτουργία του Cinematherapy και για το προτεινόμενο μοντέλο διαλεκτικής προσέγγισης βασικών θεμάτων, όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η απώλεια, η αντιμετώπιση κρίσεων, η δυσκολία δέσμευσης, το καθήκον, η σχέση με τους γονείς, η εργασία, η έννοια του πεπρωμένου, η ματαίωση και δεκάδες ακόμα ζητήματα που μας προβληματίζουν καθημερινά.

Στην βραδιά Cinematherapy θα δούμε τα σημεία επαφής της κινηματογραφικής με την ψυχοθεραπευτική εμπειρία στην θεωρία και στην πράξη˙ θα προβληθεί σύντομο απόσπασμα επιλεγμένης ταινίας και κατόπιν θα συζητηθεί, ως ένα μικρό δείγμα της ιαματικής λειτουργίας του group(cinema)therapy!

Ειδικά για την συγκεκριμένη βραδιά συνιστούμε κράτηση θέσης: 210 7620254
Είσοδος ελεύθερη

Σύντομα Βιογραφικά

Η Ελίνα Πανταλέων είναι ψυχολόγος, απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Manchester Metropolitan University. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της, ολοκλήρωσε τη διπλωματική της με θέμα “Η Θεραπευτική Αξία των Ταινιών”. Στην έρευνα αυτή, μελέτησε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κινηματογράφος ως εργαλείο στην ψυχολογία, είτε ατομικά είτε ομαδικά, μέσα από βιβλιογραφική έρευνα και συνεντεύξεις με πρωτοπόρους του κλάδου στην Αγγλία και την Αμερική. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Από το Δεκέμβριο του 2011 συντονίζει ομάδες και βραδιές κινηματογραφο-θεραπείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι.

Ελίνα Πανταλέων και Μαρία Κωσταλά

Η Μαρία Κωσταλά, Κλινική Ψυχολόγος (Msc), είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία (MSc in Abnormal and Clinical Psychology) έγινε στο Πανεπιστήμιο του Swansea, ενώ έχει παρακολουθήσει και το «Certificate Program In Cinema Therapy» του Zur Institute. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με το ψυχιατρικό ιατρείο “Ψυχοδός” στο Γκύζη ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Βριλήσσια και συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και ομάδες κινηματογραφο-θεραπείας.

You may also like