Φεστιβάλ νέων σκηνοθετών από τη Montblanc,από τη Λίνα Γριβογιάννη

 

Το φεστιβάλ του Salzburg είναι παγκόσμιος γνωστό για τις υπέροχες και θεαματικές παραστάσεις του από νέους, αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες. Για την Montbanc, εδώ και 10 χρόνια έχει γίνει ένα κομμάτι πολιτισμού στο όποιο συμμετέχει, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους σκηνοθέτες που θέλουν να γίνουν κομμάτι του.

 

 

 

Το Young Directors Project ξεκίνησε το 2002 από τη Montblanc με τον πρώην σκηνοθέτη Jürgen Flimm να προωθεί νέους σκηνοθέτες, αναδυόμενες και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να προσφέρουν και να φέρουν μία αντισυμβατική μάτια στο θέατρο και στα ερωτήματα που πλέον θέτει αυτό για την κοινωνία μέσα από νέα έργα. Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα σε νέα ταλέντα να δείξουν την δουλειά τους σε διεθνές επίπεδο, άλλα και σε χώρες πολύ μακριά από τη δίκη τους, γεγονός που τους ανοίγει ένα ακόμα παράθυρο σε ένα νέο κόσμο.

 

 

Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή δίνει, στη καλύτερη παράσταση το “Montblanc Young Directors Award” που συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 10.000 ευρώ και τον “Montblanc Limited Edition- Hommage à Max Reinhardt- Fountain Pen” που διατίθεται αποκλειστικά στο φεστιβάλ του Salzburg.

Φέτος φιλοξενούνται σκηνοθέτες από την Νότια Αφρική, την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Νότια Κορέα. Το φεστιβάλ ξεκίνα σήμερα 31 Ιούλιου και η πρεμιέρα θα γίνει με το έργο “Trapped” (του Tick Tock Productions από τη Νότιο Αφρική), θα ακολουθήσει το “Jakob Michael Reinhold Lenz“ (από το Theater Montagnes Russes τις Austria), “Éternelle Idole/This is how you will disappear“ (της Gisèle Vienne από τη France) και τέλος “Hamlet Cantabile” (μια παράσταση από το Group Tuida από τη South Korea) το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Η πλούσια ιστορία της εταιρίας Montblanc στο να στηρίζει τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι γνώστη και το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της. Πάρα ότι είναι μια πολυτελής μάρκα και όχι ιδιαίτερα προσιτή στο κοινό είναι θετικό το γεγονός ότι βρίσκει τρόπους να υποστηρίζει τον πολιτισμό και σε όλες του τις μορφές όπως μουσική, θέατρο, όπερα και χορός. Τέλος αν θέλετε μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το φεστιβάλ και τις δραστηριότητες του μπορείτε να μπείτε στο :
www.salzburgerfestspiele.at/ydp2012/

You may also like