Φυσικά… υπέροχη!, από τη Μαρία Παπουτσάκη

Λαμπερό δέρμα, σέξι βλέμμα και υγρά χείλη: Το φυσικό look απογειώνεται με τις κατάλληλες συμβουλές, γιατί το ωραιότερο μακιγιάζ είναι αυτό που δεν φαίνεται!

10579057_837272649618842_580771167_n*Στην βάση:
Για πλήρη κάλυψη χρειάζεστε make up και conciler στο κατάλληλο χρώμα, αλλά και στην κατάλληλη ποσότητα.

Do it: Δούλεψε μικρή ποσότητα μέικ απ στη ράχη του χεριού σου. Στη συνέχεια, με ένα μαλακό πινέλο ή ένα σφουγγαράκι άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπο. Μην ξεχάσεις να περάσεις προηγουμένως μια κρέμα ημέρας, που θα βοηθήσει το μακιγιάζ σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τέλος, για να διορθώσεις τις σκιές ή για να καλύψεις μικροατέλειες (σπυράκια, μαύρους κύκλους) χρησιμοποίησε ένα κονσίλερ στην απόχρωση της επιδερμίδας σου, όχι πιο ανοιχτή ούτε πιο σκούρο.

And do it: Χρειάζεσαι μια πούδρα σε σκόνη κατά της γυαλάδας. Αφού περάσεις μικρή ποσότητα σε ένα μεγάλο πινέλο, άπλωσέ τη σε όλο το πρόσωπο –με έμφαση την περιοχή Τ, που είναι και η πιο επιρρεπής στην λιπαρότητα. Μην ξεχνάς τον λαιμό, ώστε το μακιγιάζ να μην δείχνει σαν να σταματάει απότομα στο πηγούνι. Αν προτιμάς τις πούδρες σε κόμπακτ μορφή, σου προτείνω να ακολουθήσεις πάλι τα παραπάνω βήματα, χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα. Αυτό γιατί οι κόμπακτ πούδρες δείχνουν πιο βαριές αν δεν τις χρησιμοποιείς σωστά.

Διαβάστε επίσης: Tips για όμορφο πρόσωπο…από τη Μαρία Παπουτσάκη

*Ροζ μάγουλα:

Do it: Χρησιμοποίησε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή για να τονίσεις τα ζυγωματικά σου. Ότι χρώμα και αν έχει η επιδερμίδα σου, διάλεξε μια ζεστή ροζ απόχρωση, ανάλογα πάντα με το πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλεις. Εν συνεχεία, χάρισε ένα ελαφρύ χαμόγελο στον καθρέφτη σου και πέρασε με τα δάχτυλα το ρουζ στα μάγουλα σου.

 

10609205_842732042406236_1315009762_n*Μάτια: Λίγη σκιά, ένα μολύβι και μία μάσκαρα είναι τα εργαλεία σου για σέξι βλέμμα στα γρήγορα.

Do it: Αρχικά ξέβαψε καλά τις βλεφαρίδες σου, ώστε να εξαφανίσεις κάθε ίχνος από προηγούμενο μακιγιάζ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη μάσκαρα περνώντας το βουρτσάκι σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων σου, σαν να τις χτενίζεις. Τέλος, ξαναπέρασε μια δεύτερη στρώση τονίζοντας περισσότερο τις βλεφαρίδες που βρίσκονται στην εξωτερική γωνία των ματιών.

And do it: Αφού περάσεις το μολύβι των ματιών (προτίμησε γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ) κατά μήκος του πάνω βλεφάρου, χρησιμοποίησε ένα μικρό πινέλο για να το σβήσεις ελαφρώς. Με το ίδιο πινέλο άπλωσε μια σκιά σε παλ απόχρωση. Για έξτρα λάμψη πέρασε μια ιριδίζουσα σκιά από το κέντρο του κινητού βλεφάρου προς τα έξω, σχηματίζοντας ελαφριά γωνία.

10590001_842732049072902_479185220_n*Χείλη:
Ακόμα και τα πιο καλοσχηματισμένα και σαρκώδη χείλη χρειάζονται μία μικρή πινελιά για να λάμψουν.

Do it: Χρησιμοποίησε κραγιόν σε φυσική ή ροζ απόχρωση. Για να σταθεροποιηθεί το κραγιόν (ακόμα και οι φυσικές αποχρώσεις) χρειάζεται αρχικά μα σχεδιάσεις με ένα μολύβι σε ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα και με προσοχή τη γραμμή γύρω από τα χείλη σου. Στη συνέχεια γέμισε το εσωτερικό τους περνώντας το κραγιόν με πινελάκι.

And do it: Για περισσότερη λάμψη άπλωσε πάνω από το κραγιόν ένα διάφανο γκλός. Προτίμησε το κέντρο των χειλιών, αποφεύγοντας τις άκρες για να μην πασαλειφτείς. Τα χείλη σου θα δείχνουν πιο πλούσια και υγρά.

Καιιι… ΕΤΟΙΜΗ!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like