Όσοι αγάπησαν τη Σαντορίνη, την αγάπησαν για πάντα…

Η Σαντορίνη είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, και όχι μόνο. Η ομορφιά της είναι ιδιαίτερη, άγρια θα τολμούσα να πω. Είναι η μαγεία του ηφαιστείου, του ηλιοβασιλέματος, των χρωμάτων.

[vsw id=”Ykbw16ngLlQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Για την Καλλίστη θα μπορούσα να γράφω ώρες. Πολλοί πιστεύουν πως εκεί βρίσκεται η χαμένη γη της Ατλαντίδας. Ας δούμε όμως τους πραγματικούς θησαυρούς που κρύβει το νησί που «ξεπήδησε από την αφρισμένη θάλασσα»…

Η διάσημη καλντέρα, μήκους 300 μέτρων, η μεγαλύτερη στον κόσμο. Πανοραμική θέα, γκριζοκόκκινες και καφετιές πλαγιές, υπέροχα ξενοδοχεία με φόντο τα ηφαιστειακά νησιά της Παλαιάς και Νέας Καμένης. Η θέα του ηφαιστείου από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά είναι πραγματικά μαγευτική. Εξίσου σαγηνευτικό είναι το τοπίο στο Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι και το Ακρωτήρι.

 

 

 

 

 
Η κόκκινη παραλία. Βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού. Πραγματική κόκκινη άμμος, απόκρημνα βράχια, σκούρα μπλε νερά, δυο καντίνες για τα απαραίτητα και ελάχιστες ομπρέλες, ένα τοπίο τόσο όμορφο και ξεχωριστό που αξίζει να το επισκεφθείτε.

 

 

 

 

 

Ηλιοβασίλεμα στην Οία. Η διαδρομή προς το χωριό που είναι χτισμένο στην άκρη του γκρεμού θα σας συναρπάσει. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Οίας, ένας καφές ή δείπνο με θέα την απίστευτη καλντέρα αξίζουν τον κόπο. Το βασικότερο όμως είναι να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από το βράχο της Οίας ή την περιοχή του «Κάστρου». Εκατοντάδες τουρίστες χειροκροτούν συγκινημένοι καθώς ο ήλιος βυθίζεται στο Αιγαίο και η Οία ντύνεται σε πορτοκαλί και μωβ χρώματα. Ένα γλυκό στο «Μελένιο» θα κάνει τη βόλτα σας να τελειώσει ακόμα πιο όμορφα.

 

 

 

 

 

 

Εκδρομή στο ηφαίστειο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σας αρέσει η περιπέτεια. Στο νησί διοργανώνονται εκδρομές προς το ηφαίστειο, τις θερμές πηγές και το γραφικό νησάκι της Θηρασίας, που αποτελούσε προέκταση της Οίας πριν την έκρηξη. Τι πιο ενδιαφέρον από το να περπατήσετε στον κρατήρα του ηφαιστείου ή να κολυμπήσετε στα ιαματικά νερά των θερμών πηγών! Τα παραδοσιακά καΐκια των εκδρομών αυτών φεύγουν από το Παλιό Λιμάνι, οπότε θα έχετε και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα γαϊδουράκια ή το τελεφερίκ για να κατεβείτε ως εκεί.

 

 

 

Τα παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης: φάβα, ντοματίνια, κάπαρη, το χαρακτηριστικό γλυκό κρασί Vinsanto, είναι οι θησαυροί που παράγει η θηραϊκή γη. Μοναδικά αρώματα, γεύσεις και χρώματα ικανά να συγκινήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

 

 

 

 

Για το τέλος, σκόπιμα, άφησα τη διασκέδαση. Όσοι πιστεύουν ότι η Σαντορίνη είναι αποκλειστικά το νησί των ερωτευμένων κάνουν λάθος. Η διασκέδαση ξεκινά από το μεσημέρι στα beach bars της παραλίας του Περίβολου. Το βράδυ οι επιλογές είναι πολλές. Από bar με κλασσική μουσική και πολύχρωμα cocktails για χαλαρές και ρομαντικές βραδιές μέχρι mainstream clubs για ξέφρενη διασκέδαση ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Γιατί και η θέα της ανατολής κόβει την ανάσα!

 

 

 

Είναι αδύνατο να περιγράψω τη Σαντορίνη σε λίγες παραγράφους. Το νησί έχει ενέργεια, ατμόσφαιρα που δεν περιγράφεται με λόγια ή εικόνες. Προκαλεί συναισθήματα έντονα, ή τη λατρεύεις ή τη μισείς. Ένα είναι σίγουρο, η Σαντορίνη περιμένει τους επισκέπτες της να την ανακαλύψουν, παραμένοντας πάντα αγέρωχη, επιβλητική….

You may also like