Γιατί δεν πρέπει να φοράμε μακιγιάζ όταν γυμναζόμαστε

Διαβάζοντας τον τίτλο, πιθανόν να σκεφτήκατε δυο πράγματα. Πρώτον γιατί όχι, δεύτερον μα καλά ποιος βάφεται για να πάει στο γυμναστήριο; Οι πρώτοι θα καλυφθούν, με τα όσα θα διαβάσουν παρακάτω, και οι δεύτεροι, θα αναθεωρήσουν σχετικά με εκείνο το ντεμακιγιάζ, πριν πάνε στο γυμναστήριο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το να γυμναζόμαστε με το μακιγιάζ στο πρόσωπό μας, δεν είναι καλό για το δέρμα μας. Παρ’όλα αυτά εξακολουθούμε να βλέπουμε στα γυμναστήρια, γυναίκες που φορούν πλήρη και βαριά μακιγιάζ; Η μάσκαρα είναι κάτι που αν δεν προσέξετε, θα καταλήξετε με μαύρα σημάδια στο κάτω μέρος των ματιών σας, αν όχι και στα μάγουλα, μέχρι το τέλος της προπόνησης.  Αλλά με το makeup και τη σκόνη κινδυνεύετε να μπλοκάρετε τους πόρους και να εμποδίσετε το δέρμα σας να ιδρώσει πραγματικά.

Όταν αθλούμαστε ζεσταινόμαστε. Και τότε συμβαίνουν πολλά πράγματα στο δέρμα μας. Το πρώτο είναι η εφίδρωση και το δεύτερο είναι η διεύρυνση των πόρων. Προσθέστε σε αυτά, και ένα στρώμα μακιγιάζ, και θα καταλήξετε με μπλοκαρισμένο δέρμα. Το δέρμα σας πρέπει να αναπνέει. Και ειδικότερα κατά τη διάρκεια μιας καλής προπόνησης που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Οι εμφάνιση κηλίδων είναι πολύ γνωστό σύμπτωμα, καθώς επίσης και η αφυδάτωση, τα σπυράκια και η θαμπή επιδερμίδα.

Πριν την προπόνηση, αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ και αφήστε το δέρμα σας καθαρό και γυμνό να αναπνεύσει. Εάν έχετε σοβαρά προβλήματα λιπαρότητας ή αφυδάτωσης, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν ορό που απευθύνεται στις ανάγκες σας, αλλά όχι κάτι περισσότερο. Επειδή δημιουργούμε ελεύθερες ρίζες όταν γυμναζόμαστε, είναι σημαντικό να υπάρχουν αρκετά αντιοξειδωτικά μέσα στο δέρμα για να τα εξουδετερώσουμε.

Ωστόσο, ένας καθαρισμός μετά την προπόνηση είναι εξίσου σημαντικός. Με τους πόρους σας διευρυμένους, ο ιδρώτας και η βρωμιά έχουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να εγκατασταθούν στο δέρμα και να παγιδευτούν εκεί. Σας προτείνουμε ένα πολύ ελαφρύ καθάρισμα ώστε να μην καταπονήσετε το δέρμα, και στην συνέχεια ακολουθήστε το κανονικό σας beauty routine, ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

You may also like