15 χρήσεις της οδοντόκρεμας που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Οδοντόκρεμα χρησιμοποιούμε όλοι. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουμε είναι ότι διαθέτει κάποιες απίθανες ιδιότητες που την κάνουν ιδιαίτερα χρήσιμη μέσα στο σπίτι, και όχι απλώς για την καθαριότητα των δοντιών μας. Διαβάστε παρακάτω 15 χρήσεις της οδοντόκρεμας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη… και καθαρή!

1. Απολύμανση δοχείων νερού ή ποτού: τα πλαστικά ποτήρια και θερμός που χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά κάποια στιγμή αποκτούν μια δυσάρεστη οσμή. Το πλύσιμο με απορρυπαντικό πιάτων και νερό δεν βοηθά, αλλά η οδοντόκρεμα μπορεί να εξαφανίσει την μυρωδιά καλύτερα από κάθε άλλο μέσο. Απλώς βουρτσίστε το εσωτερικό του δοχείου με οδοντόκρεμα και τοποθετήστε στο πλυντήριο πιάτων.

toothpaste_tips-142. Γυάλισμα διαμαντιών και χρυσού: Ελάχιστα γυαλιστικά μπορούν να κάνουν τα κοσμήματα να λάμψουν τόσο δυνατά όσο η οδοντόκρεμα. Τρίψτε τα κοσμήματα με οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας ένα μικρό βουρτσάκι, ξεπλύντε με νερό προτού σκληρύνει η οδοντόκρεμα και γυαλίστε με ένα κομμάτι ύφασμα. Προσοχή: μην χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική στις πέρλες γιατί τα συστατικά της οδοντόκρεμας μπορούν να ξύσουν την επιφάνεια.

3. Απομάκρυνση λεκέδων: Η οδοντόκρεμα μπορεί πράγματι να εξαφανίσει τους λεκέδες από τα αγαπημένα σας ρούχα. Λεκέδες από κραγιόν σε πουκάμισα, λεκέδες από χυμό σε μπλούζες και σάλτσας σε τραπεζομάντιλα. Βάλτε οδοντόκρεμα πάνω στο λεκέ, τρίψτε δυνατά και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο. Προσοχή: μην χρησιμοποιήσετε λευκαντική οδοντόκρεμα σε χρωματιστά υφάσματα.

4. Καθαρισμός φώτων αυτοκινήτου: Το κάλυμμα των φώτων συχνά συγκεντρώνει βρωμιά με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπό με τον χρόνο και να μειώνει τη δύναμη των φώτων. Καθαρίστε πρώτα το κάλυμμα με σαπούνι και νερού, και μετά τρίψτε με οδοντόκρεμα και ένα πανί γυαλίσματος.

5. Γυάλισμα παπουτσιών: Τα αγαπημένα σας αθλητικά, είτε λευκά, είτε χρωματιστά, συνήθως καταστρέφονται από μαύρα σημάδια. Η πιο εύκολη λύση είναι να τα καθαρίσετε με οδοντόκρεμα.

6. Σπασμένα νύχια: Αν εντοπίσετε μια μικρή τρύπα στο νύχι από καρφάκια ή βελόνες, απλώστε οδοντόκρεμα στο νύχι και σκουπίστε αυτό που περισσεύει.

toothpaste_tips-97. Καθαρισμός ντους: Οι γυάλινες πόρτες της ντουζιέρας συγκεντρώνουν βρωμιά πολύ εύκολα. Για να τους δώσετε την αρχική τους γυαλάδα, απλώς σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι και μια μικρή δόση οδοντόκρεμας. Για πιο επόμενους λεκέδες, αφήστε την οδοντόκρεμα για 1-2 λεπτά και μετά σκουπίστε.

8. Γδαρμένα DVD: Μικρά γδαρσίματα και μουντζούρες απομακρύνονται εύκολα από τα DVD χάρη στην οδοντόκρεμα. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα κρέμας με ένα πανάκι από το κέντρο προς τα έξω, μόνο προσέξτε, η ποσότητα πρέπει να είναι ελάχιστη, αλλιώς το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

9. Καθαρά χέρια: Το σαπούνι δεν λειτουργεί τόσο καλά όταν θέλετε να απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές από ψάρια, κρεμμύδια ή άλλα τρόφιμα από το δέρμα σας. Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του σαπουνιού με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Θυμηθείτε την κρέμα χεριών μετά τον καθαρισμό!

10. Καθαρισμός σίδερου σιδερώματος: Όταν η πλάκα του σίδερου μοιάζει βρώμικη μπορείτε να την καθαρίσετε αποτελεσματικά με ένα υγρό πανάκι και οδοντόκρεμα. Σκουπίστε πρώτα με το πανί που έχει πάνω την οδοντόβουρτσα και μετά σκουπίστε με ένα δεύτερο καθαρό πανί.

11. Καθαρισμός των ασημικών: Είτε πρόκειται για μαχαιροπίρουνα, κηροπήγια ή στολίδια, το ασήμι αναζωογονείται με ένα απαλό ύφασμα και λίγη οδοντόκρεμα!

12. Καθαρισμός γυαλιών: Τα χοντρά γυαλιά (μοτοσυκλετιστή, δύτη, κτλ.) με στρώμα κατά του θολώματος είναι ακριβά, αλλά μπορείτε να κάνετε και τα απλά γυαλιά να αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο εσωτερικό των γυαλιών με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην χαράξετε τον φακό. Το ίδιο ισχύει για γυαλιά κολύμβησης, ποδηλασίας και σκι!

13. Γυάλισμα νιπτήρα: Πολλές φορές βρίσκουμε μικρούς λεκέδες οδοντόκρεμας στον νιπτήρα. Αντί να τους αφήνουμε να στεγνώνουν, χρησιμοποιούμε ένα απαλό
πανί και τρίβουμε την οδοντόκρεμα σε όλο τον νιπτήρα για να τον κάνουμε λαμπερό σαν καινούριο. Μόλις ξεπλύνετε με νερό θα δείτε ότι εξαφανίζονται ακόμη και οι οσμές!

14. Καθαρισμός χρωμίου: Όταν παρατηρήσετε ότι οι βρύσες χρωμίου έχουν σημάδια από νερό, χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα και τρίψτε απαλά πάνω στο χρώμιο. Ξεπλύνετε μετά με νερό. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη χρωμίου, από σωλήνες μέχρι ρόδες αυτοκινήτου, μόνο μην το παρακάνετε με την συχνότητα γιατί η κρέμα μπορεί σταδιακά με συχνή εφαρμογή να απομακρύνει το λαμπερό φινίρισμα.

toothpaste_tips-115. Οθόνη κινητού: Οι συσκευές με προστατευτική οθόνη μπορούν να παρουσιάσουν φθορές ή γρατζουνιές, αλλά η οδοντόκρεμα μπορεί να καθαρίσει τις οθόνες των κινητών ή των κονσόλων. Σκουπίστε απαλά με οδοντόκρεμα και ένα βαμβακερό πανί, μετά σκουπίστε με ένα δεύτερο, καθαρό πανί.
Μπορούσατε ποτά να φανταστείτε ότι ένα τόσο απλό προϊόν που έχουμε όλοι στο σπίτι μας μπορεί να έχει τόσο χρήσιμες ιδιότητες;

You may also like