24/4: #WhoMadeMyClothes @Bios

FRD_posters_2015_photography_loweres13Ο κόσμος της μόδας και όχι μόνο «επαναστατεί» στις 24 Απριλίου, θέλοντας να δώσει το δικό του μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τις ανθρώπινες και κοινωνικά αποδεκτές συνθήκες εργασίας.
Με σύνθημα «who made my clothes» το παγκόσμιο κίνημα Fashion Revolution day, που φέτοςδραστηριοποιείται σε 68 χώρες, επιδιώκει να κινητοποιήσει τους πολίτες, να αναρωτηθούν τι κρύβεται πίσω από τα ταμπελάκια των ρούχων τους και να ρίξει φως στη βιομηχανία της μόδας και τη διαδικασία παραγωγής.

Η ελληνική ομάδα του Fashion Revolution διοργάνωσε για το 2015, 14 δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.Στις 24 Απρίλιου, θα γιορτάσουμε την ημέρα επανάστασης της μόδας σε ένα μεγάλο event στην Αθήνα αλλά και σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της χώρας. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα παρουσιαστούν μερικές από τις δράσεις, που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ οι υπόλοιπες θα συνεχίσουν να τρέχουν μέσα στη χρονιά.

Σκοπός είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία – επέτειος του τραγικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Rana Plaza, στο Μπαγκλαντές που κόστισε τη ζωή 1133 ανθρώπων, να αποτελέσει έναυσμα και στη χώρα μας, για τη δημιουργία ενός οργανωμένου κινήματος που ζητά διαφάνεια στην παραγωγική αλυσίδα και στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς.
Συγκεκριμένα, σήμερα η οργανωτική ομάδα του Fashion Revolution στην Ελλάδα, σας καλεί να γίνεται και εσείς κομμάτι του πάζλ της αλλαγής και να αναρωτηθείτε «Ποιός έφτιαξε τα ρούχα μου;» μέσα από τις παρακάτω δράσεις.
Φορέστε λοιπόν, ένα ρούχο σας «Inside Out» και ελάτε στο μεγάλο event που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας στην Tαράτσα BIOS, Πειραιώς 84 στις 20.00 και θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

FRD_posters_2015_photography_loweres201. «Transparency Portraits» – Μία δράση του Fashion Revolution Greece by Petros Sofikitis
«Η διαφάνεια στη μόδα είναι τόσο σημαντική όσο το καθαρό νερό για εμάς.»
Χρησιμοποιώντας το στοιχείο του νερού, που συμβολίζει τη διαφάνεια, γνωστοί Έλληνες αφήνονται να βραχούν δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.
Παρακολουθήστε αποκλειστικά το βίντεο μίνι τρέιλερ της έκθεσης Transparency Portraits, η οποία ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά. Δείτε, μέσα από backstagephotos,πώς γνωστοί Έλληνες και Ελληνίδες βράχηκαν προσκαλώντας σας μαζί με την ομάδα του στον κόσμο των χρωμάτων και του νερού.
2. Ο TOKKOI γράφει το καινούριο του κομμάτι «StoriesUntold» επηρεασμένος από το ατύχημα στο Ράνα Πλάζα του Μπαγκλαντές. Η χαμένηπαιδική αθωότητα, οι αγωνίες και τα κατεστραμμένα όνειρα των εργατών στα sweatshops, ξετυλίγονται μέσα από αλληγορικούς στίχους, σε μια ατμοσφαιρική, downtempo σύνθεση.Το «Stories Untold» θα «ντύσουν», το video clip και οι φωτογραφίες της ΑθηνάςΝίκης Ακρίβα.

Το απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 21.00 στο Μαρούσι θα πραγματοποιηθεί η δράση «Mannequins on the Street».
Φέτος, στο Μαρούσι οι κούκλες επαναστατούν και βγαίνουν στους δρόμους για να συναντήσουν τους περαστικούς και να πουν τις ιστορίες τους. Το Fashion Revolution, ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν το κοινό τους και να τους καλέσουν να πάρουν μέρος στην επανάσταση της μόδας. Στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου ένα μεγάλο party θα δώσει την ευχάριστη νότα μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε!
Παράλληλα, με τις παραπάνω δράσεις θα λάβει χώρα μία διαδραστική εκδήλωση στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκηςστις 12.00μμ.

FRD_posters_2015_photography_loweres16Στις 24 του Απρίλη, 10 γυναίκες θα ράψουν επί τόπου και θα εφαρμόσουν πάνω σε σώματα κούκλας φορέματα από χαρτί. Η δράση θα λάβει χώρα στην Αλεξανδρούπολη, στον κεντρικό δρόμο Λεωφόρο Δημοκρατίας μπροστά στο Coco-mat.
Γιορτάζουμε, λοιπόν, τη μόδα και διαδίδουμε τον ενθουσιασμό μας για αυτήν στο FashionRevolutionDay, στις 24 Απριλίου!
Γίνετε πρέσβεις του Fashion Revolution βγάζοντας μια selfie δείχνοντας την ετικέτα στα ρούχα σας και ρωτώντας τον σχεδιαστή ή την μάρκα #‎whomademyclothes‬‬‬‬‬
Επικοινωνήστε μαζί μας Facebook Fashion Revolution Greece το site μας fashionrevolution.org/country/greece/ ή μοιραστείτε τις δράσεις: #FashRevGR #FashRev #whomademyclothes

You may also like