3 Βήματα για την τόνωση του σώματος

Φυσικά αναρωτιόμαστε τι άλλο μας έχει μείνει να δοκιμάσουμε στην καραντίνα No3… Αλλά πιστέψτε υπάρχουν πολλά που μπορούν να ανακαλύψουμε ακόμη. Μπορεί στην αρχή να σας φαίνονται βαρετά αλλά αν κάνετε το comeback γρήγορα θα θυμηθείτε αμέσως πως οποιαδήποτε περιποίηση του εαυτού μας, μας ανεβάζει ψυχολογικά. Αυτό βοηθά ώστε να μην εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια να γινόμαστε καλύτεροι και να τον αγαπάμε! Έτσι μιας που ο χιονιάς μας ξαναθυμήθηκε και ίσως κάποιες να μην αντέχετε το πολύ κρύο για βόλτα… Μια περιποίηση σώματος θα σας βοηθήσει να ξεμουδιάσετε και να αισθανθείτε πραγματικά πολύ όμορφα.

Τα επόμενα βήματα βοηθούν ώστε η τόνωση να είναι ουσιαστική:

1ο Βήμα

Θα προτιμούσαμε ίσως ένα spa σε ένα πολυτελή χώρο αυτή την στιγμή…Αλλά θα δείτε ότι μια περιποίηση σώματος στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία για να ενεργοποιήσετε τη μικροκυκλοφορία (και να μειώσετε την κυτταρίτιδα)! Ενεργοποιήστε με κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό σαπούνι για μασάζ με καφεΐνη ώστε να διώξετε τις τοξίνες. Με αυτό τον τρόπο τονώνετε τη μικροκυκλοφορία και βελτιώνετε την όψη της επιδερμίδας.

   2ο Βήμα

Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε πάντα σφουγγάρι όταν κάνετε ντους ή μπάνιο! Τις περισσότερες φορές λόγω έλλειψης χρόνου, πολλοί από εμάς τείνουμε να απλώνουμε το αφρόλουτρο στο σώμα και να δημιουργούμε αφρό με τα χέρια. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα δεν καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας…Ούτε κάνετε ούτε την ελάχιστη απολέπιση, εκτός βέβαια αν έχετε κάποια αλλεργική ευαισθησία και δεν σας το επιτρέπει ο γιατρός σας. Αν πχ έχετε κνησμό. Το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείτε παίζει σημαντικό ρόλο επίσης. Ένα κρεμώδες shower gel με ουδέτερο pH και πλούσια ενυδατικά στοιχεία που σέβεται το δέρμα είναι the best choice. Ένα λάθος αφρόλουτρο μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση ώστε να σας αποτρέψει να ασχολείστε περαιτέρω  με το σώμα σας.

3ο Βήμα

Μετά το μπάνιο, η επιδερμίδα έχει την τάση να αφυδατώνεται γρήγορα.  Λοιπόν βγείτε από το μπάνιο, σκουπίστε απαλά το σώμα σας με την πετσέτα και απλώστε αμέσως το ενυδατικό προϊόν της επιλογής σας.  Ένα σημαντικό tip κατά το ξύρισμα των ποδιών, χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα conditionner αντί για αφρό! Με αυτόν τον τρόπο, το ξύρισμα θα γίνει πιο εύκολο, θα αποφύγετε τους ερεθισμούς και θα έχετε πολύ απαλή επιδερμίδα. Ένα ενυδατικό λάδι σίγουρα ενισχύει και δίνει φανταστικό αποτέλεσμα απαλότητας αν θέλετε να το προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Featured image: unsplash.com/@joshrh19

You may also like