33ος Μαραθώνιος Αθήνας: Συμμετοχές, Νικητές & επώνυμοι, από την Ελ. Σπυράκη

marathoniosΧιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα το πρωί στον 33ο μαραθώνιο της Αθήνας. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ήταν εκεί!

Μεγάλος νικητής του φετινού 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο δύο ώρες 21 λεπτά και 22 δεύτερα. Δεύτερος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης. Στις παράλληλες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας, ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο πρώτος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και η Αναστασία Καρακατσάνη, από τις γυναίκες. Ο Χρήστος Καλλίας και η Αναστασία Μαρινάκου στα 5 χιλιόμετρα.

mar12

Τζένη Μπαλατσινού, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Δέσποινα Καμπούρη, Ελένη Πετρουλάκη

Εντυπωσιακές είναι φέτος οι συμμετοχές που έφθασαν στο σύνολο, τις 43.000, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και απογευματινή διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

“Ο Μαραθώνιος είναι ορόσημο, είναι καμάρι για την Αθήνα. Οι δρόμοι πλημμύρισαν χαμόγελα. Και του χρόνου” σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

mar5

Ζέτα Δούκα, Μαρίνα Γιώτη, Κώστας Κρομμύδας, Αννίτα Ναθαναήλ, Σόφη Πασχάλη, Μαρία Ναυπλιώτου για την ΑΝΑΣΑ

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο, και συγκεκριμένα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, Λ. Αμαλίας-Πανεπιστημίου-Ρήγα Φεραίου-Ακαδημίας-Λ. Βασ. Σοφίας-αναστροφή Παπαδιαμαντοπούλου-Βασ. Σοφίας-Ηρ. Αττικού-Παναθηναϊκό Στάδιο. Η τροχαία θα προχωρά σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής.

Για τον κάθε μαραθωνοδρόμο που τρέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ένας είναι ο βασικός στόχος: τα 42,125 χιλιόμετρα για να αναβιώσει το μύθο στον οποίον ο αγγελιοφόρος Φειδιππιδης έρχεται να αναγγείλει τη νίκη της Αθήνας εναντίον των Περσών!

mar6

Μαρία Νικόλτσιου, Νικολέττα Ράλλη

Μπορεί φέτος ο  ΣΕΓΑΣ να μην απεύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες celebrities για να τρέξουν στον 33ο Μαραθώνιο, ωστόσο εκείνοι πήραν την πρωτοβουλία και έδωσαν το καλό παράδειγμα  στέλνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα.

mar7

Σάσα Σταμάτη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαίρη Συνατσάκη

Οι επώνυμοι Έλληνες λοιπόν, φόρεσαν τα αθλητικά  τους και έλαμψαν δια της παρουσίας τους τρέχοντας στα 5 χιλιόμετρα.
Μεταξύ αυτών που πήραν μέρος στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ήταν οι Σία Κοσιώνη, Μαρία Νικόλτσιου, Σάιμον Κασσιανίδης (ο Έλληνας «κακός» του Τζέιμς Μποντ), Μαρία Ναυπλιώτου, Σόφη Πασχάλη, Αννίτα Ναθαναήλ, Ζέτα Δούκα, Ελένη Πετρουλάκη, Κώστας Κρομμύδας, Σάσα Σταμάτη, Τζένη Μπαλατσινού, Νίκη Κάρτσωνα, Δέσποινα Καμπούρη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαίρη Συνατσάκη και Νικολέττα Ράλλη.

You may also like