6 Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου τις φετινές γιορτές

Το έχουμε πει πολλές φορές, η κατάσταση τους τελευταίους μήνες είναι αρκετά δύσκολη και όλο ψάχνουμε τρόπους να ανέβει η ψυχολογία μας. Αν είσαι και εσύ σε παρόμοιο mood, βρες τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, οπλίσου με φαντασία και στόλισε όλο τις γωνιές του σπιτιού σου με τις πιο όμορφες και έξυπνες diy ιδέες που σου προτείνουμε παρακάτω.

5+1 εύκολες διακοσμητικές παρεμβάσεις για φέτος τα Χριστούγεννα

  • Γιατί να μην στολίσεις φέτος και το υπνοδωμάτιο σου και συγκεκριμένα τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου; Ότι και αν έχεις πάνω κρεμάσει, πρόσθεσε λαμπάκια και κάνε τη διαφορά. Το γιορτινό με το ρομαντικό στοιχείο θα γίνουν ένα και πάμε στοίχημα ότι δύσκολα θα τα βγάλεις μετά τις γιορτές.
  • Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται υπερβολές για να στολίσεις το σπίτι σου και στο τέλος να είναι όμορφο και ιδιαίτερο. Σε κάποια έπιπλα πάνω απλά άφησε κάποιες χριστουγεννιάτικες μπάλες (χωρίς να τις τοποθετήσεις τέλεια) και δώσε μια άλλη νότα, πιο γιορτινή στον χώρο σου.
  • Πιάνουν τα χέρια σου και γενικά χαλαρώνεις με τις χειροτεχνίες; Τότε με χαρτόνι κανσόν προσπάθησε να φτιάξεις μικρά και μεγάλα αστέρια (σε ότι χρώμα εσύ θες) και κρέμασε τα σε όποιο χώρο τους σπιτιού θες. Είναι μια πολύ όμορφη κατασκευή, στην οποία πολύ εύκολα μπορούν να συμμετέχουν και τα μικρά παιδιά.
  • Το βλέπεις κάθε χρόνο στο pinterest αλλά και σε όλα τα social media, αλλά ποτέ δεν το δοκίμασες. Τι λες φέτος να προσπαθήσεις να φτιάξεις αυτό το ιδιαίτερο δέντρο από ξυλάκια; Βρες ένα κενό τοίχο του σπιτιού σου και δημιούργησε με τη δική σου φαντασία το πιο ξεχωριστό δέντρο. Φυσικά μπορείς να παίξεις με τα διακοσμητικά και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για το κάνεις πιο γιορτινό.
  • Και περνάμε σε κάτι που δεν βλέπεις συχνά τις γιορτές στα σπίτια. Επίλεξε τα πιο εντυπωσιακά και μεταλλικά μπαλόνια σε ότι απόχρωση θέλεις και τοποθέτησε τα σε μια γωνιά, προσθέτοντας λάμψη και διάθεση για πάρτυ.
  • Εκμεταλλεύσου τα παράθυρα που έχεις στο σπίτι σου στόλισε τα με απλούς, οικονομικούς και γιορτινούς τρόπους. Κρέμασε λαμπάκια, κάρτες ή ακόμα και μικρά κουκουνάρια και δώσε άλλη αισθητική σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.

Photo credits: pexels.com

You may also like