8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation μέχρι τις 13 Μαρτίου

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας συνεχίζεται έως 13 Μαρτίου 2013, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες, που διαγωνίζονται και προσφέρουν υψηλού επιπέδου αισθητικές συγκινήσεις στους λάτρεις των ταινιών animation.

Το εκτεταμένο αφιέρωμα στα γαλλικά κινούμενα σχέδια, με 64 ταινίες, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, ξεδιπλώνει ένα ποικιλόμορφο πανόραμα σχεδίων, χρωμάτων, μουσικών και ιστοριών για κάθε γούστο.

Οι 19 ταινίες animation μικρού μήκους του Πολωνικού Studio SE-MA-FOR, αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, καθώς οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της λεγόμενης πολωνικής Σχολής. Το αφιέρωμα γίνεται με τη συνεργασία της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Υπό τον τίτλο «Animation των Γειτόνων» προβάλλονται 9 μοναδικές ταινίες από Ευρωπαϊκές χώρες όπως: Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Λιθουανία.

Τέλος, οι προβολές ολοκληρώνονται με ένα μικρό αφιέρωμα 4 ταινιών του πολωνικής καταγωγής, πρωτοπόρου Ρώσου δημιουργού Βλαντισλάβ Στάρεβιτς (Wladyslaw Starewicz) με σύγχρονη μουσική επένδυση από τον Brooding Side Of Madness (Etched Traumas, GR).

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 5 ευρώ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μ.Αλεξάνδρου 134-136
210 3609695, 210 3612046

http://www.tainiothiki.gr/

Ώρα έναρξης προβολών: 18.30

 

You may also like