Γιώργος Μαθιουδάκης- Landscape Architect

MX-5001-PRESS CONTRIBUTORS-KMAG PHOTO

… and Urban Designer

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον ένδοξο Μάϊο του 1981, τότε που οι βόλτες στην πόλη και οι μετακινήσεις μεσα σε αυτήν αλλά και γύρω από αυτήν ήταν πιο αγνές και ακούγαμε μουσική από την κασέτα και το ραδιόφωνο.

Πήγα σε Γαλλικό σχολείο, τη Λεόντειο της Νέας Σμύρνης από το οποίο και αποφοίτησα ενώ συνέχισα τις σπουδές μου στο παγωμένο Εδιμβούργο και το πολυπολιτισμικό Λονδίνο διανύοντας μια πορεία 12 χρονων.

Είμαι Αρχιτέκτονας Τοπίου και Αστικού Περιβάλλοντος με μεταπτυχιακά στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Αστικού Τοπίου αλλά και των Τοπίων σε ευρήτερη κλίμακα. Ο κύριος λόγος που ακολούθησα αυτή την κατεύθυνση ήταν και είναι γιατί πιστέυω πως εκεί που κατοικούμε πρέπει τα παντα να είναι σχεδιασμένα με βάση τον άνθρωπο.

Έχω δουλέψει στο Λονδίνο στην εταιρεία GILLESPIES LTD_UK στην οποία παραμένω εξωτερικός συνεργάτης καθώς πλέον δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα και στο Γραφείο Livingscapes_Mathioudakis+Mathioudakis Associates Landscape Architects and Urban Designers που ανήκει στην Εταιρεία Μελετών και Κατασκευών Εμμανουήλ Μαθιουδάκης και Συνεργάτες. Ανήκω επίσης στην Μελετητικη Εταιρεία Sibraxis με έδρα την Αθήνα ως Associate Partner Landscape Architect and Urban Designer. Ασχολούμαι με Ιδιωτικά και Δημόσια Έργα σε διάφορες κλιμάκες και με ποικίλλα χαρακτηριστικά.
Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά ενώ λατρεύω το σκι και τις καταδύσεις. Είμαι λάτρης του σινεμά, της μουσικής, της ζωγραφικής και των βιβλίων.
Στο The K-magazine  θα συζητάμε και θα παρουσιάζουμε θέματα που έχουν σχέση με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας αλλά και της γειτονιά σας κυρίως μέσω συμβουλών για την δημιουργία μικρών ή μεγάλων πράσινων χώρων, παρουσίαση θεμάτων Αρχιτεκτονικής Τοπίου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, το βιοκλιματικό σχεδιασμό και με την αληθινή πράσινη ανάπτυξη σαν ένα παιχνίδι.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο email μου : [email protected]