Η Αθήνα αποκτά το νέο της στέκι – και βρίσκεται εκεί που η διαχρονική πολυτέλεια συναντά τη σύγχρονη αισθητική.
Το George, The Lobby Bar στο ξενοδοχείο King George είναι το νέο “talk of the town”: ένας ατμοσφαιρικός χώρος που σε καλεί να μείνεις λίγο παραπάνω – για έναν πρωινό espresso, ένα light lunch ή ένα signature cocktail κάτω από τους ήχους της πόλης.
Το lobby που θα γίνει προορισμός
Η elegant αύρα του King George αποκτά νέο πρόσωπο. Στην είσοδο του ξενοδοχείου, δίπλα στη ρεσεψιόν, ανοίγει το George, The Lobby Bar, ένας all-day χώρος που συνδυάζει τη νεοκλασική γοητεία με σύγχρονη άνεση, σε design του διεθνούς γραφείου Goddard Littlefair.
Με γήινες αποχρώσεις, καλλιτεχνικές λεπτομέρειες και απαλό φωτισμό, ο χώρος αποπνέει διαχρονική κομψότητα, δημιουργώντας ένα σκηνικό ιδανικό για συναντήσεις, συζητήσεις και στιγμές απόλαυσης.

Η τέχνη στο επίκεντρο
Το George δεν είναι απλώς ένα μπαρ – είναι μια μικρή γκαλερί Νέας Ελληνικής Τέχνης. Η τοποθέτηση αυθεντικών έργων τέχνης καταξιωμένων αλλά και σύγχρονων ανερχόμενων εικαστικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, πριν γίνει τάση αλλά και τώρα που η εγκατάσταση τέχνης σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο ανθίζει ως ένα ακόμη ποιοτικό μέσο επικοινωνίας με τον επισκέπτη. Συνεπώς, το ανακαινισμένο George, The Lobby Bar δεν θα μπορούσε να υποδέχεται τους επισκέπτες του με κάτι λιγότερο από εξαίσια δείγματα έργων της Νέας Ελληνικής Τέχνης.
Στην είσοδο δεσπόζει το εμβληματικό έργο του Γιάννη Μόραλη (1916-2009) με τίτλο ¨Σύνθεση“. Το συγκεκριμένο έργο είχε φιλοτεχνηθεί για το καζίνο της Πάρνηθας το 1961 και αποτελεί προσωρινό δάνειο του Regency Casino Mont Parnes στο ξενοδοχείο King George. Η “Σύνθεση” είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία του Γιάννη Μόραλη.
Κοντά στην είσοδο τοποθετήθηκε επίσης ένα έργο μοναδικής εμβέλειας του Σπύρου Βασιλείου (1903-1985) το οποίο απεικονίζει “Το μαγαζάκι της οδού Αθηνάς” όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του. Ο συγκεκριμένος πίνακας, ο οποίος χρονολογείται το 1970, μας καθηλώνει με την ατμοσφαιρική του διάθεση και δημιουργεί μια αυθεντική περιήγηση στην Αθήνα του χθες μέσα σε ένα ξενοδοχείο ιστορικό και διαχρονικό. Προχωρώντας στους ενδότερους χώρους του μπαρ, θαυμάζουμε ένα γύψινο έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα (1906-1994).
Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς έργα νεότερων δημιουργών όπως οι Φίλιππος Θεοδωρίδης, Πέγκυ Κλιάφα, Σοφία Πετροπούλου και Ζέττα Αντσακλή κοσμούν τον χώρο, δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα στην ελληνική ταυτότητα και τη σύγχρονη φιλοξενία.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ
Από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι τα μεσάνυχτα, το George προσφέρει μια εμπειρία που εξελίσσεται μέσα στη μέρα.
Το μενού που υπογράφουν οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς τιμά τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα μέσα από δημιουργίες που ισορροπούν ανάμεσα στη φινέτσα και την παράδοση.
Τι δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε:
Χειροποίητα αρτοποιήματα πρωταγωνιστούν σε απολαυστικά σάντουιτς, ζεστές πίτες, αφράτα brioche και αλμυρές τάρτες, ενώ ξεχωριστή θέση έχει η τρυφερή δημιουργία «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι», μια παιδική ανάμνηση από εκείνο το απλό αλλά μαγικό σπιτικό πρωινό. Με πίστη στο όραμα μιας αυθεντικής και βιώσιμης γαστρονομίας που σέβεται τη φύση και αναδεικνύει την τοπική παραγωγή, το μέλι προέρχεται από τα «υιοθετημένα» μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη Σερρών, το αγνό αιγοπρόβειο βούτυρο παράγεται με γάλα ζώων που εκτρέφονται με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου.
Οι μαρμελάδες του πρωινού είναι φτιαγμένες από φρούτα που συλλέγονται με το χέρι στους εύφορους κάμπους και τα ορεινά χωριά της Λάρισας, δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και αναδίδουν καθαρότητα και αυθεντική γεύση. Όλα τα πιάτα του μενού παρασκευάζονται και σερβίρονται με σεβασμό στη φιλοσοφία της μηδενικής σπατάλης (zero food waste).


Η εμπειρία κορυφώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, το οποίο φιλοξενεί λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά και αλμυρά κρουασάν, που ετοιμάζονται με δεξιοτεχνία στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου και παρουσιάζονται ζεστά, προσκαλώντας τους επισκέπτες να επιλέξουν επί τόπου τα αγαπημένα τους κομμάτια. Παράλληλα, μονοποικιλιακοί espresso, βοτανικά blends και εποχικά infusions προσθέτουν τη δική τους νότα με την ίδια ξεχωριστή φροντίδα που χαρακτηρίζει όλο το μενού.

Μετά τη δύση, το George μεταμορφώνεται. Η μουσική δυναμώνει και το μπαρ γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του fine drinking.
Τα signature cocktails, εμπνευσμένα από τις έξι αισθήσεις, παρασκευάζονται tableside από τους bartenders σε ένα εντυπωσιακό mobile cart, με αρωματικά bitters που επιλέγεις ο ίδιος.
Η εμπειρία θυμίζει τελετουργικό, ένα παιχνίδι αρωμάτων, ήχων και υφών που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.


Μικρές απολαύσεις για μεγάλες στιγμές
Τα bites συνοδεύουν ιδανικά κάθε ποτό:
Lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura και στρείδια σε πάγο δημιουργούν ένα μενού εμπνευσμένο από τη διεθνή γαστρονομική σκηνή.
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: πορσελάνες Ecaille crème και στολές σχεδιασμένες από τον Zeus + Dione ολοκληρώνουν την αισθητική εμπειρία.



Το George, The Lobby Bar δεν είναι απλώς ένας ακόμη χώρος στο King George. Είναι μια νέα στάση ζωής για όσους αγαπούν την αισθητική, τη γεύση και την ατμόσφαιρα που μόνο η Αθήνα ξέρει να προσφέρει.
Ένα σημείο συνάντησης που συνδυάζει τέχνη, κομψότητα και αυθεντική φιλοξενία – και σε καλεί να μείνεις λίγο ακόμη στο lobby.
GEORGE, THE LOBBY BAR
Ξενοδοχείο KING GEORGE
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα, 105 64 Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 2103330748

