Πώς θα προστατέψουμε τα μαλλιά από τον ήλιο;

c77a8363fddd8bf4779151d11652329cΤο καλοκαίρι πλησιάζει (ναι πήραμε θάρρος από το δυνατό ήλιο της τελευταίας εβδομάδας) και εμείς οφείλουμε εκτός από το πρόσωπο και το σώμα, να προστατέψουμε και τα μαλλιά μας! Σε πρώτη φάση αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να αγοράσετε ένα spray αντηλιακής προστασίας για τα μαλλιά σας, το οποίο θα εφαρμόζετε στις άκρες.

Μια ακόμη σημαντική συμβουλή είναι ότι δεν πρέπει λίγο πριν το καλοκαίρι ή κατά τη διάρκειά του να επιχειρήσουμε να κάνουμε κάποια βαφή στα μαλλιά μας και κυρίως ανοιχτόχρωμη. Λόγω του ήλιου και του αλατιού το χρώμα μας θα ξεθωριάσει, θα «ανοίξει» πολύ και θα θαμπώσει. Επομένως, η ιδανική εποχή για βαφή είναι προς φθινόπωρο.

Επίσης, ξεβγάζουμε κάθε φορά τα μαλλιά μας από το αλάτι και καθότι το καλοκαίρι είμαστε καθημερινά στη θάλασσα, αντίστοιχα θα πρέπει να κάνουμε πιο συχνό και με μεγαλύτερη διάρκεια το λούσιμό μας.

Μικρόβια και αλάτι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί για τα μαλλιά μας…άρα χρησιμοποιούμε περισσότερα προϊόντα φροντίδας για το τριχωτό του κεφαλιού μας!

Πηγή: εδώ 

You may also like