Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η κολύμβηση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ολοκληρωμένα αθλήματα, που μπορεί να μας προσφέρει ότι καλύτερο για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Μπορεί η θερμοκρασία να ανέβηκε απότομα ωστόσο, το χαρακτηριστικό της κολύμβησης είναι ότι είναι η ιδανική άσκηση για να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε ακόμη και με υψηλές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται να ιδρώνουμε ούτε να δυσανασχετούμε αντιθέτως, να χαιρόμαστε πολύ όταν βρισκόμαστε κάτω από το νερό! Μέσα από την ποικιλία των τεχνικών κολύμβησης, το ελεύθερο στυλ είναι αυτό που ξεχωρίζει ως η καλύτερη επιλογή. Θεωρείται  ως η ιδανική άσκηση για τους κολυμβητές κάθε επιπέδου. Ας δούμε το γιατί…

Ευκολία εφαρμογής

Το ελεύθερο στυλ είναι το πιο φυσικό και το πιο εύκολο για να μάθει κάποιος σε σχέση με την πεταλούδα ή το πρόσθιο. Οι κινήσεις είναι απλές και κατανοητές, επιτρέποντας στους αρχάριους να αισθανθούν άνετα και να αποκτήσουν γρήγορα αυτοπεποίθηση στο νερό. Η απλότητα του ελεύθερου στυλ καθιστά τη διαδικασία μάθησης πιο διασκεδαστική και λιγότερο απογοητευτική. Επίσης, το ελεύθερο είναι το ταχύτερο στυλ κολύμβησης συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Αυτό οφείλεται στη συνεχή κίνηση των χεριών και την ελάχιστη αντίσταση του νερού, επιτρέποντας μας να διανύουμε μεγαλύτερες αποστάσεις σε μικρότερο χρόνο.

Πλήρης εκγύμναση του σώματος

Το ελεύθερο στυλ κολύμβησης προσφέρει μια ολοκληρωμένη προπόνηση, από τους ώμους και τα χέρια, μέχρι τον κορμό και τα πόδια. Οι συνεχείς κινήσεις με το σπρώξιμο του νερού συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και στην τόνωση τόσο του μυϊκού συστήματος όσο και στην υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Μείωση στρες και βελτίωση ψυχικής υγείας

Η κολύμβηση, και ιδιαίτερα το ελεύθερο στυλ, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του στρες και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Η αίσθηση της ελευθερίας και της ηρεμίας που προσφέρει το νερό, σε συνδυασμό με τη ρυθμική αναπνοή και τις συνεχείς κινήσεις, δημιουργούν ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας. Μπορεί να πει κανείς ότι λειτουργεί ως μορφή διαλογισμού, μειώνοντας το άγχος και ενισχύοντας τη συνολική ψυχική υγεία.

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης

Από παιδιά που μαθαίνουν να κολυμπούν, μέχρι ηλικιωμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση, το ελεύθερο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα του ελεύθερου στυλ το καθιστούν ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος κολυμβητής, το ελεύθερο στυλ μπορεί να σας χαρίσει όποια αποτελέσματα θέλετε να έχετε μέσα στο νερό.

Photo credits: freepik.com/@freepik

You may also like