L’Eclaireur: Η μόδα συναντά την καινοτομία

Αποκλειστικά, με έδρα του το Παρίσι, το L’Eclaireur είναι αφοσιωμένο στο να παρέχει στους πελάτες του, υπηρεσίες διαφορετικών προδιαγραφών, αδιαμφισβήτητα, μακριά από τον “κανόνα”. Χαρακτηριστικά, ένα τυπικό ταξίδι για ψώνια, μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία.Είναι μια επιχείρηση, αποκλειστικά, βασισμένη στην εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών μέσα από την ανακάλυψη και τα ασαφή όρια μεταξύ της μόδας και του design.

Εξωτερική όψη στη “40 rue de Sévigné” στο Παρίσι.

Εξωτερική όψη στη “40 rue de Sévigné” στο Παρίσι.

Οι ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές του εγχειρήματος, οι Armand & Martine Hadida, υπερηφανεύονται για την αποδεδειγμένη ικανότητά τους, να εντοπίζουν τις τάσεις της μόδας, να ρισκάρουν για το προϊόν και τελικά να ικανοποιούν στο έπακρον τους πελάτες τους. Από τη σύλληψη της ιδέας για το πρώτο boutique τους, στα Ηλύσια Πεδία, το 1980, ο στόχος ήταν να εντάξουν στην αγορά, αναδυόμενους σχεδιαστές μόδας στο Παρίσι. Δεν μας κάνει εντύπωση εξάλλου, ότι το ίδιο το όνομα του καταστήματος,σημαίνει «ανιχνευτής» στα γαλλικά, αφού πράγματι, το επιτυχημένο δίδυμο,λειτουργεί, ως “ανιχνευτής” κάθετί καινοτόμου, στη συνεχώς κινούμενη σφαίρα της μόδας.

Ευφάνταστη είσοδος από αλουμίνιο

Ευφάνταστη είσοδος από αλουμίνιο

Βρισκόταν στην κορυφή της γαλλικής μόδας, για τρεις δεκαετίες, το κατάστημα ήταν μεταξύ των πρώτων για τη διαφήμιση και προώθηση πρωτοποριακών brands όπως οι Dries Van Noten και Ann Demulemeester. Είναι αλήθεια,ότι την τελευταία δεκαετία,τα καταστήματα L’Eclaireur στο Παρίσι,“φυτρώνουν” ασταμάτητα ενώ υπάρχει και ένα στο Τόκιο, που ειδικεύεται σε ανδρική και γυναικεία ένδυση, σε αρώματα και στο “stocking” διαφόρων οίκων,όπως ενδεικτικά οι Margiela, Valentino και Balmain, για να μην αναφέρω μια θάλασσα από up-and-coming ονόματα!

Εντυπωσιακή απόψη του χώρου

Εντυπωσιακή απόψη του χώρου

Πρωτότυπο και καινοτόμο design αλλά και μοναδικές συνεργασίες, παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη πρωτοποριακή ιδέα shopping. Με την έναρξη λειτουργίας του έκτου καταστήματος τους, στη “40 rue de Sévigné” στο Παρίσι, το δίδυμο απευθύνθηκε στο Βέλγο αρχιτέκτονα Arne Quinze. Ο Quinze δημιούργησε ένα ιδιαίτερο concept, όπου οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ξύλο, χαρτόνι, πολυστυρόλιο και αλουμίνιο, χώρος που αποτελείτο“σπίτι” της μόδας, της πολυτέλειας, της τέχνης και της τεχνολογίας.

Το shopping αποκτά άλλη αξία, με το απαράμιλλο design από τον Arne Quinze

Το shopping αποκτά άλλη αξία, με το απαράμιλλο design από τον Arne Quinze

Ο χώρος έλαβε διθυραμβικές κριτικές, επιβεβαιώνοντας ότι συγκαταλέγεται στα must μέρη που πρέπει κάποιος να δει, όταν επισκέπτεται την Πόλη του Φωτός, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την elite της μόδας και τους ενθουσιώδεις οπαδούς της. Πιο πρόσφατα,τοL’Eclaireur συνεργάστηκε με τον Philippe Starck,για το άνοιγμα της “Le Royal Eclaireur”, μέσα στο Ξενοδοχείο Royal Monceau,ενώ η περαιτέρω επέκταση του,σχεδιάζεται στη φημισμένη υπαίθρια αγορά Saint Ouen.Περιμένουμε με αγωνία και περιέργεια, να δούμε τα επόμενα βήματα και τις νέες συνεργασίες του L’Eclaireur,τόσο στην αιώνια πόλη, όσο και εκτός συνόρων, προς το παρόν, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι αστραπή στο Παρίσι.

À tout à l’heure!

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: www.leclaireur.com

You may also like