Νίκος Καραθάνος & Κρασιά του Νέου Κόσμου στο Ateno

Τα κρασιά του Νέου Κόσμου συναντούν την Ελληνική Κουζίνα του Νίκου Καραθάνου την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 21:00 στο Ateno cook and deli σε ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό οινογαστρονομικό δείπνο.

Το Ateno αν και μπήκε πρόσφατα στην γαστρονομική ροή της Αθήνας, έχει δείξει με σαφήνεια τις προθέσεις του σε πιάτα που φιλτράρουν το φάσμα της ελληνικής κουζίνας και το αναδιατυπώνουν διατηρώντας ατόφιο το βασικό DNA.

Ο Νίκος Καραθάνος συνθέτει το μενού πατώντας στις παιδικές μας γεύσεις… Αλλά τους δίνει την σύγχρονη αποτύπωση και το φρεσκάρισμα που χρειάζονται. Δεν πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας αλλά για ένα ουσιαστικό σύγχρονο πρίσμα της παράδοσης, που δεν παραμορφώνεται αλλά εξελίσσεται. 

Στα πλαίσια της οινικής βραδιάς, οι best seller συνταγές θα κάνουν ανεπάντεχα “ζευγάρια” με κρασιά που μας παρασύρουν αρωματικά και γευστικά σε εξωτικούς προορισμούς.

Tι θα σερβιριστούν στα ποτήρια μας;

Chardonnay από την Καλιφόρνια, sauvignon blanc από την Νέα Ζηλανδία, carmenere από την Χιλή και Zinfandel από την Καλιφόρνια. Οι επιλεγμένες ετικέτες στο ίδιο πλαίσιο με τα πιάτα φέρουν μια φρεσκάδα στην οινική μας παλέτα, είναι νέες προσθήκες στο ρεπερτόριο της πόλης και στο ντεμπούτο τους παντρεύονται με τα πιο σκληροπυρηνικά και αγαπημένα Ελληνικά πιάτα δημιουργώντας μια συναρπαστική εμπειρία.

Τα κρασιά της βραδιάς

Η φιλοσοφία των κρασιών του pairing συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία της κουζίνας του Ateno. Καθώς πρόκειται για κρασιά σύγχρονα που εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο το terroir της καταγωγής του και αναδεικνύουν τις ποικιλίες που τα απαρτίζουν.

To ευχάριστο  Coral Reef από Chardonnay και Semillion ευωδιάζει κίτρο, λεμόνι και βανίλια,  το δροσερό ροζέ Casa Bollen πλημμυρίζει την μύτη με  νότες από φράουλα και κεράσια, ενώ το ερυθρό βγάζει βατόμουρα αγκαλιά με μπαχαρικά. Από την Καλιφόρνια το λευκό Western cellars έχει ένα πολύ ωραίο σύνθετο μπουκέτα αρωμάτων με άνθη, ροδάκινα και ψημένα brioche και το ερυθρό φλερτάρει με τα μούρα και τον καπνό.

Το Μενού Ελλάδα- Νέος Κόσμος  με λεπτομέρειες

 Ελληνική σαλάτα με ντομάτα γεμιστή, ζωμό από αγγούρι, κρίθινο παξιμάδι Κρήτης και κρέμα φέτας. Συνοδεύεται με ζυμωτό ψωμί στα κάρβουνα. Κρασί Kiwi, sauvignon blanc Νέα Ζηλανδία 

Γεμιστά σε τζελ από νερό ντομάτας με πιπεριές του μπακάλι, σάλτσα φέτας και λάδι δυόσμου

Κρασί Coral Reef Chardonnay – SemillionΑυστραλία

Κριθαράκι αρωματισμένο με μάραθο, τσιπούρα και αυγοτάραχο Τρικαλινού.

Κρασί Chardonnay Western Cellars Καλιφόρνια

Μουσακάς με crispy πατάτες, ρολάκια μελιτζάνας με κιμα στο ζωμό τους και μπεσαμέλ με μοσχοκάρυδο

Κρασί Casa Bollen Carmenere Χιλή

Μοσχαρίσια Μάγουλα σοφρίτο, κανελόνια, γεμιστά με κρέμα, γραβιέρα Κρήτης, σάλτσα ντομάτας και πιπεριά Φλωρίνης

Κρασί Western Cellars Zindandel Καλιφόρινια και The Caracall Νότια Αφρική

Γλυκό Consome φρούτων με κρασί Casa Bollen Syrah Χιλή

Η τιμή για το event είναι 65 ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει και τα κρασιά, τα οποία ανήκουν στο πορτοφόλιο της Skyspirits. Οι θέσεις είναι περιορισμένες στο prive χώρο του Ateno.

Ateno: Αιόλου 52, Αθήνα

Κρατήσεις: 210 3223223

Υ.Γ. Πέρα από αυτά τα κρασιά για όσους έρθουν στο δείπνο τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από τη Νότια Αφρική! 

You may also like

Leave a Comment