ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πολλές φορές μπορεί να έχουμε όλη την καλή δάθεση να να ακολουθήσουμε το ημερήσιο πρόγραμμά μας ή να πετύχουμε έναν στόχο, αλλά να μην μπορούμε να είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα θέλαμε. Πώς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό;

Αν παρατηρούμε ότι μας συμβαίνει συχνά, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε τι είναι αυτό που «θολώνει τα νερά».  Χρειάζεται να αποδεσμεύσουμε το μυαλό από αγχώδεις και αυστηρές απόψεις για το τι μπορεί να συμβαίνει … Και να δείξουμε στον εαυτό μας με συμπόνια, ώστε να απεγκλωβιστούμε από αυτή τη δυσκολία. Προσπαθούμε να γίνουμε δημιουργικοί και να αντλήσουμε μηνύματα που θα βοηθήσουν με ευαισθησία, καλοσύνη και διορατικότητα. Σκοπός είναι να ξαναβρούμε την διάθεση και την ανάλογη συγκέντρωση, την οποία χρειαζόμαστε.

Δύο βήματα που θα βοηθήσουν:

Αυτοπεποίθηση

Είναι η λέξη κλειδί που θα μας μας παρακινήσει για να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτό σημαίνει ότι στην αρχή χρειάζονται – όσο το δυνατό μικρότερα βήματα, για να μην απογοητεύεστε γρήγορα. Μόνο τότε θα πιστέψετε ότι είναι κάτι πραγματικά δυνατό και μπορείτε να το πετύχετε. Όταν αντιληφθείτε μετά από ώρες εργασίας ή μιας δύσκολης υπόθεσης ότι χάνετε την αυτοσυγκέντρωση σας και αρχίζετε να εκνευρίζεστε… Τότε χρειάζεται να κάνετε ένα διάλλειμα. Αν δεν σαν είναι επιτρεπτό, σταματήστε τρία λεπτά και ακολουθείστε μια άσκηση μικρώνενσυνείδητων αναπνοώνμέχρι να νιώσετεηρεμία.. Αυτό θα ενισχύσει αυτόματα την συγκέντρωση σας. Αν ασκείτε αυτή την μέθοδο κάθε φορά που «χάνεστε», θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Ένα ακόμη θετικό που θα ενισχύσει την προσπάθεια σας είναι, πως κάθε φορά θα έρχεστε όλο και περισσότερο στον στόχο σας, αυτό θα σας χαρίζει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίζεται.

Καλή συνήθεια

Έρευνες δείχνουν ότι αν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια νέα συνήθεια πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξεκινούμε όσο το δυνατόν με μικρότερα βήματα. Η διαμόρφωση καλών συνήθειων και οι αλλαγές στη στάση αντιμετώπισης χρειάζονται σταθερότητα και επιμονή. Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να κάνει όσο το δυνατό μικρότερους στόχους για να ανεβαίνετε αργά αλλά σταθερά σε ότι και αν κάνετε.. Αυτό από μόνο του είναι μια καλή συνήθεια, που θα σας βοηθήσει να αντιλαμβάνεστε πολύ γρήγορα ότι σας διασπά ή σας ενοχλεί με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο για να ξανακάνετε restart και focus!

Join!

Πηγή: shamashalidina.com

Photo credits: unsplash.com/@thoughtcatalog

You may also like