ΠΟΣΟ «ΠΡΕΠΕΙ» ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Ο χρόνος που πρέπει να μείνει ένα άτομο σε μια δουλειά μπορεί να συζητηθεί, αλλά σε γενικές γραμμές λέγεται ότι πρέπει να επιδιώξουμε να παραμείνουμε στην ίδια εργασιακή ομάδα για τουλάχιστον ένα έτος. Καθώς, συνήθως χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος για να αποκτήσετε πραγματικά καλή γνώση σε μια νέα θέση ή εταιρία.

Ας δούμε λίγο το θέμα από την πλευρά ενός διευθυντή προσλήψεων. Εσείς θα προσλαμβάνατε κάποιον που μέσα σε 2 χρόνια έχει αλλάξει πολλές δουλειές ή θα επιλέγατε έναν υποψήφιο που επί τουλάχιστον δύο χρόνια βρίσκεται σταθερά σε μια εταιρεία;

Στην ιδανική περίπτωση, αν μπορούμε να αντέξουμε σε μια νέα δουλειά για τουλάχιστον δύο έως τρία χρόνια, αυτό θα ήταν πολύ καλό για την καριέρα μας. Μένοντας μερικά χρόνια στην ίδια θέση μπορούμε να κερδίσουμε πολλά σε εμπειρία και να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες. Επίσης σε αυτό το διάστημα θα έχουμε καταλάβει αν μας ταιριάζει η συγκεκριμένη εταιρεία και θέση κι αν μπορεί όντως να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε επαγγελματικά και να κάνουμε καριέρα.

Επίσης το να μένουμε  περισσότερο από τρία χρόνια είναι καλό γιατί δείχνει πίστη και μπορεί να οικοδομήσει μια ολοκληρωμένη καριέρα αν έχουμε βρει έναν ρόλο και μια εταιρεία που αγαπάμε να δουλεύουμε. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι για κάποιους ανθρώπους το να αλλάζουν εργασία συχνά φαίνεται εξαντλητικό, ενώ για άλλους αποτελεί πάντα μια συναρπαστική ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά στους στόχους τους.

Η κλασική ερώτηση « Γιατί αλλάζετε δουλειά» και τι να απαντήσουμε    

Ξεκινήστε με το να είστε ειλικρινείς σχετικά με τους λόγους που αναζητάτε μια αλλαγή εργασίας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκτιμούν την ειλικρίνεια και θέλουν να κατανοήσουν με ακρίβεια τα κίνητρά σας.

Δώστε έμφαση στις θετικές πτυχές της αναζήτησης εργασίας σας. Επισημάνετε ευκαιρίες για ανάπτυξη, νέες προκλήσεις ή καλύτερη ευθυγράμμιση με τους μακροπρόθεσμους στόχους της σταδιοδρομίας σας. Αποφύγετε αρνητικούς λόγους, όπως συγκρούσεις ή προβλήματα με τον εργοδότη σας.

Εξηγήστε πώς ο νέος ρόλος προσφέρει καλύτερες προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη και επαγγελματική ανάπτυξη. Συζητήστε πώς η θέση ευθυγραμμίζεται με τις φιλοδοξίες σας και σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε νέες δεξιότητες ή να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες.

Μ.Ε.

Featured image: freepik.com/@drobotdean

You may also like