ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Οι περισσότερες εγκυμονούσες γνωρίζουν ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στο σώμα τους μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία του αναπτυσσόμενου μωρού τους. Υπάρχουν κάποια που είναι τελείως ασφαλή κι άλλα που μπορεί να περιέχουν ουσίες που θα μπορούσαν να “βλάψουν” εσένα, αλλά και το έμβρυο που κυοφορείς. 

Σύμφωνα με του γιατρούς υπάρχουν μερικά συστατικά που είναι καλύτερο να τα αποφεύγεις. Παρακάτω, δείτε τον οδηγό μας για το τι πρέπει να προσέξεις τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης. Κι αν σκοπεύεις να θηλάσεις, συνέχισε να ακολουθείς τις  παρακάτω οδηγίες.

Βέβαια ευτυχώς, τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως καθαριστικά, τονωτικά, προϊόντα  ενυδάτωσης και κρέμες ματιών είναι ασφαλή για χρήση σε όλη την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η περιποίηση του δέρματος όσο είσαι έγκυος, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, αφού μερικά συστατικά είναι ένα μεγάλο «όχι».

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαλικυλικό οξύ  όταν είσαι έγκυος;

Έχεις λιπαρό δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Το σαλικυλικό οξύ  είναι ένα ανώτερο απολεπιστικό για το δέρμα και τα μικρά ποσοστά που χρησιμοποιούνται στην περιποίηση του δέρματος είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι γίνεται με τα αντηλιακά προϊόντα;

Τα ενεργά αντηλιακά δεν είναι γνωστό ότι αποτελούν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού συνιστάται ανεπιφύλακτα από τους δερματολόγους. Εάν διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο όσο είσαι έγκυος σκέψου να χρησιμοποιήσεις αντηλιακά μόνο με τα μεταλλικά ενεργά συστατικά του διοξειδίου του τιτανίου ή και του οξειδίου του ψευδαργύρου, καθώς είναι καλύτερα ανεκτά. Επίσης απέφυγε τον ήλιο μεταξύ 11 και 5 το απόγευμα.

Προϊόντα μακιγιάζ

Μπορεί να μην σκεφτείς δεύτερη φορά τα προϊόντα του μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, αλλά ακόμη και τα καλλυντικά είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν είσαι έγκυος. Πολλά προϊόντα  φέρουν την ένδειξη «noncomedogenic» ή «nonacnegenic» – που σημαίνει ότι δεν περιέχουν λάδια και δεν φράζουν τους πόρους. Αυτά είναι ασφαλή και δεν θα επηρεάσουν την υγεία του μωρού σου. Απέφυγε όμως  τα καλλυντικά που περιέχουν ρετινόλη.

M.E.

Featured image: pexels.com/@yankrukov

You may also like