Η ηλικία των Terrible twos ή αλλιώς «Τρομερά» δύο!

cuddle-rex

Μην ξεγελιέστε είναι το παραπλανητικό χαμόγελο πριν κάνει τη ζουζουνιά

Το παιδάκι σας έσβησε το δεύτερο κεράκι του. Τα πολύ δύσκολα του μεγαλώματος, το πώς θα φάει, πώς θα μπουσουλήσει, πώς θα περπατήσει έχουν προ πολλού περάσει, αλλά, όπως συμβαίνει πάντα με τα παιδιά, νέες…προκλήσεις παίρνουν τώρα τη σκυτάλη, οδηγώντας πολλούς γονείς και κυρίως μαμάδες σε… απόγνωση. Μην πτοείστε! Κρατήστε την ψυχραιμία σας και έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι μπορεί ο όρος «terrible two» (τρομερά δύο) να είθισται να χρησιμοποιείται για αυτό το ηλικιακό στάδιο, ωστόσο, στην πραγματικότητα, το παιδί περνά μια απίστευτα ενδιαφέρουσα περίοδο ανάπτυξης, ενθουσιασμού και-τελικά-πλάκας!
Tι πρέπει να ξέρετε για να μην….τρελαθείτε!

1. Η κοινωνικοποίηση του παιδιού χρειάζεται χρόνο. Κι αυτό διότι για το αγγελούδι σας εξακολουθείτε να είστε όλος ο κόσμος. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να προτιμά εσάς από οποιονδήποτε άλλο. Συνεπώς, δεν ωφελεί να το πιέζετε να αγκαλιάζει και να μοιράζει φιλιά σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει καλά. Δώστε του το χρόνο που χρειάζεται να ανοιχτεί και θα δείτε ότι πολύ γρήγορα θα κοινωνικοποιηθεί.

2. Αποσπάστε του την προσοχή. Είναι η νούμερο 1 τεχνική για ένα δίχρονο παιδάκι! Παρατηρήστε μαζί κάτι πολύχρωμο. Κοιτάξτε τα πουλάκια που πετάνε στον ουρανό. Τραγουδήστε μαζί ένα αγαπημένο σας τραγούδι. Γιατί όχι, χοροπηδήστε σαν βάτραχος! Καλώς ή κακώς, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον του παιδιού για κάτι περνάει γρήγορα μπορεί να χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα επινοητικοί και αυτό να σας κουράσει, αλλά αξίζει τον κόπο! Μην ανησυχείτε, στάδιο είναι και αυτό, θα περάσει!

3. Αναζητήστε υποστήριξη. Αυτό το ηλικιακό στάδιο του παιδιού είναι βιολογικά και συναισθηματικά απαιτητικό για τους γονείς. Γίνετε μέλος ομάδων με μαμάδες με παιδιά στην ίδια ηλικία, αποκτήστε babysitter αν το αντέχετε οικονομικά, αρχίστε γυμναστήριο για εκτόνωση, ζητήστε τη βοήθεια της οικογένειάς σας. Κάντε εν πάσει περιπτώσει ό,τι χρειαστεί για να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε και αξίζετε.

terrible-twos-51984804. Μη χάνετε το χιούμορ σας. Για να αντεπεξέλθετε σε όλο αυτό το μικρό αλλά και πολύτιμο…. χαμό θα πρέπει να μάθετε να γελάτε με τις καταστάσεις. Δεν είναι καλό ούτε να κλαίτε ούτε να ουρλιάζετε. Άλλωστε οι εντάσεις μοιραία θα χαλάσουν τη σχέση και με το ταίρι σας πράγμα που θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Η ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον….τρομερό δεύτερο χρόνο του παιδιού σας και να έχετε δυνάμεις για τον… τρίτο!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: Discovery

You may also like