Από τις 25 Ιουνίου έως τις 20 Αυγούστου 2025, η Air France άνοιξε ξανά τις πόρτες του pop-up εστιατορίου της στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann. Όλο το καλοκαίρι, η Air France θα προσφέρει στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να απολαύσουν τα μενού της Business Class στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων “ακριβώς όπως εν πτήσει”, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με πανοραμική θέα στο Παρίσι. Με πιάτα και επιδόρπια ειδικά δημιουργημένα για τους πελάτες της Air France από τον τριπλά βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Régis Marcon και τη διάσημη pastry chef Nina Métayer, αυτό το νέο ανοικτό εστιατόριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε τα καλύτερα της fine dining γαλλικής κουζίνας που διατίθενται στις πτήσεις της Air France.

Μετά την επιτυχία του πρώτου pop-up εστιατορίου της στο Palais de Tokyo το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, η Air France παρουσιάζει το νέο της εστιατόριο στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann, στον όγδοο όροφο του εμβληματικού παριζιάνικου πολυκαταστήματος. Φέτος, το εστιατόριο είναι διακοσμημένο με κομψό, ειδικά σχεδιασμένο ντεκόρ στα χαρακτηριστικά χρώματα της αεροπορικής εταιρείας, με σκούρο μπλε, λευκό για να προσθέσει φως και αντίθεση, και πινελιές κόκκινου.

Με μόνο είκοσι θέσεις και δύο ωράρια για γεύμα, θυμίζει την ιδιωτική, ζεστή ατμόσφαιρα των σαλονιών της αεροπορικής εταιρείας, ιδανική για να απολαύσετε ένα γαστρονομικό διάλειμμα σε ένα μοναδικό περιβάλλον, μακριά από τη φασαρία της πόλης. Ένα εξωτερικό καθιστικό και ξαπλώστρες συμπληρώνουν το σκηνικό, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από την πανοραμική θέα του Παρισιού, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τη Μονμάρτρη, και τις όμορφες στέγες της πόλης.

Γαστρονομία στα ύψη
Το μενού σε αυτό το ξεχωριστού concept εστιατόριο περιλαμβάνει ένα γεύμα σε γαλλικό στιλ που παρασκευάζεται με την τεχνογνωσία της Servair, της κορυφαίας εταιρείας catering αεροπορικών εταιρειών, και σερβίρεται ακριβώς όπως στο αεροσκάφος. Με ορεκτικό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο, μια επιλογή τυριών και επιδόρπιο, κάθε πιάτο σερβίρεται σε σερβίτσια ειδικά δημιουργημένα για την Air France από τον σχεδιαστή Jean-Marie Massaud, σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό στο αεροπλάνο, και αξιοποιώντας τον δίσκο της Business Class. Οι πελάτες του εστιατορίου θα μπορούν να απολαύσουν πιάτα που δημιουργήθηκαν από τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin σεφ Régis Marcon για την καμπίνα Business της Air France σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με κρέας, πουλερικά, ψάρι και χορτοφαγικά πιάτα, το μενού à la carte θα είναι πανομοιότυπο με αυτά που διατίθενται στο αεροσκάφος. Οι γαστρονομικές δημιουργίες αφηγούνται την ιστορία της κουζίνας του σεφ, εμπνευσμένες από τη φύση και την περιοχή καταγωγής του, την Auvergne-Rhône-Alpes.


Σε ότι αφορά στο γλυκό μέρος του μενού, οι καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν τα αρτοσκευάσματα που διατίθενται στο αεροσκάφος, δημιουργημένα από τη Nina Métayer, η οποία βραβεύτηκε με τον τίτλο της Καλύτερης Σεφ Ζαχαροπλαστικής στον Κόσμο το 2023. Και για να εξασφαλιστεί ότι το κρασί που θα ταιριάξει με κάθε πιάτο είναι το ιδανικό, τη λίστα με τα γαλλικά κρασιά και τις σαμπάνιες έχει δημιουργήσει ο επικεφαλής οινοχόος της Air France, Xavier Thuizat, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής sommelier και στο Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel και στέφθηκε Καλύτερος Σομελιέ στη Γαλλία το 2022. Θα διατίθεται επίσης μια μεγάλη ποικιλία από μη αλκοολούχα ποτά.


Εστιατόριο Air France, στον όγδοο όροφο των Galeries Lafayette, Coupole Store, 40 boulevard Haussmann, 75009 Παρίσι.

Ανοιχτό από 25 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου 2025 καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 11:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ., απαιτείται κράτηση.
Κόστος γεύματος: 93 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.