Γιατί οι “όμορφες” γυναίκες είναι single;

by The K-magazine

Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα, θεωρίες και ιδέες όπου όλοι προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο μυστήριο αυτού του κόσμου που δεν είναι άλλο: γιατί οι όμορφες γυναίκες είναι μόνες; Όπως και στα περισσότερα μυστήρια, δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για αυτό το αιώνιο αίνιγμα.

Σε αυτό το άλυτο ζήτημα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε βάθος εμπειρίας και αυτό επειδή είμαστε περικυκλωμένοι από γυναίκες που όχι μόνο είναι πανέμορφες αλλά είναι και έξυπνες, πνευματώδεις, αστείες με διάθεση αυτοσαρκασμού και πάνω απ’ όλα γυναίκες που πατούν τα πόδια τους στη γη και όχι στα σύννεφα. Τα έχουν όλα –και για να μην μας παρεξηγήσετε, όχι μόνο ομορφιά – αλλά παρόλ’ αυτά είναι single.

Αυτές οι γυναίκες προχωρούν στην καριέρα τους, είναι καλές φίλες και έχουν αυτογνωσία. Δυστυχώς όμως ουκ ολίγες φορές έχει χρειαστεί να δώσουν απάντηση στο πιο ενοχλητικό ερώτημα του κόσμου που δεν είναι άλλο από το «Γιατί είσαι μόνη». Ιδού λοιπόν οι λόγοι!

Αρνείται να βγει ραντεβού απλά και μόνο …για το ραντεβού

Αυτές οι γυναίκες δεν θα σπαταλήσουν τον χρόνο τους και την ενέργειά τους για να βγουν ραντεβού με έναν άντρα με τον οποίο δεν βλέπουν τους εαυτούς τους για πολύ καιρό. Αισθάνονται πώς είναι χάσιμο χρόνου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς δεν τους ενδιαφέρει καθόλου απλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με κάτι μέτριο. Αντ’ αυτού θα προτιμήσουν να προπονηθούν στο γυμναστήριο ή να κάνουν καμιά μάσκα ομορφιάς. Είναι επιλεκτικές με απλά λόγια.

Το νόημα δεν βρίσκεται στο σεξ

Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε όλοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η γενιά μας είναι εξοικειωμένη με το περιστασιακό σεξ, την ελεύθερη σχέση, το σεξ δηλαδή που δεν «δεσμεύει κανέναν.» Μια γυναίκα όμως με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανέναν τύπο απλά και μόνο για να κάνει σεξ. Είναι κάτι που πάει κόντρα με τις αρχές και τα πιστεύω της. Προτιμά να κάνει σεξ με κάποιον για τον οποίο θα έχει αισθήματα.

Δεν ψάχνει κανέναν άντρα να της καλύψει τα κενά

Σε νεαρή ηλικία, ενστικτωδώς επικεντρωνόμαστε σε ορισμένους τομείς της ζωής μας. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει συνήθως: την καριέρα, την οικογένεια, την υγεία, τις ρομαντικές σχέσεις και τους φίλους. Τι γίνεται αν κάποιος τομέας πάει πίσω; Η γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν θα τα βάψει μαύρα ούτε και θα αγχωθεί. Η ζωή της είναι πλήρης και δεν πρόκειται να υποκύψει στην πίεση του χρόνου για να συμβιβαστεί απεγνωσμένα με κάτι που δεν της λέει απολύτως τίποτα.

Φαίνεται να τα έχει όλα

Η δήλωση αυτή μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη, αλλά είναι αλήθεια. Οι άντρες δεν είναι ανόητοι. Όταν ένας άντρας συναντά μια τέτοια γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι είναι σημαντική. Δεν θα βρει κάποιο μειονέκτημα να της προσάψει μετά από δυο εβδομάδες. Έχει ομορφιά, μυαλό και μια λαμπερή προσωπικότητα. Το ραντεβού με μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η μελλοντική σύζυγος μπορεί να τρομάξει έναν άντρα. Τον αναγκάζει να σκεφτεί αν θέλει να δεσμευτεί ή όχι. Έτσι δυστυχώς, για αυτή τη γυναίκα, οι περισσότεροι άντρες είναι «λίγοι» μπροστά σε εκείνη.

Ξέρει πολύ καλά τι θέλει

Έχει μάθει πολλά από το παρελθόν και ξέρει πολύ καλά τι θέλει στο μέλλον. Έχει κουραστεί να κάνει «εξαιρέσεις» για άντρες μου μένουν ακόμη με την μαμά τους και φαίνεται να το απολαμβάνουν. Θέλει κάποιον ανεξάρτητο, επιτυχημένο και ευτυχισμένο, όπως ακριβώς εκείνη! Ο κατάλογος με τους άντρες που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά μακρύς αλλά δεν σκοπεύει να το διαπραγματευτεί ή να βάλει νερό στο κρασί της. Αρνείται να συμβιβαστεί.

Πηγή:baby.gr

8 Σχόλια
36

You may also like

8 Σχόλια

Avatar
Violet Black 27/01/2016 - 12:00

Πραγματικά, είναι όντως το πιο ενοχλητικό ερώτημα, αυτό το “…και γιατί είσαι μόνη;”! …εκτός του ότι είναι και αδιακρισία και αγένεια (κοινώς “χοντράδα”) εκ μέρους αυτού που ρωτάει!!!

Avatar
Ρενος 09/01/2016 - 09:08

Η ομορφιά είναι υποκειμενικη.. Μια όμορφη γυναίκα για μένα μπορεί για κάποιον άλλον να μη είναι.. Γιαυτό ζούμε το σήμερα το τώρα.. Για το αύριο κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει.. Είναι ένα ζήτημα που θέλει ανάλυση και θα ήθελα σχόλια επί του θέματος.. Ζήσε το σήμερα μη ξεχνάς το χθες κ το αύριο έρχεται..

Avatar
Violet Black 27/01/2016 - 11:56

Η εξωτερική, “οπτική” ομορφιά είναι υποκειμενική, η εσωτερική ομορφιά, σε πολλά σημεία της, νομίζω είναι αντικειμενική. Άλλωστε, κατά το άρθρο ως “όμορφη” ορίζεται μια γυναίκα, όχι μόνο με ευχάριστη όψη, αλλά και με πλούσιο εσωτερικό κόσμο, ανεξάρτητη, με ευχάριστο χαρακτήρα… Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους άντρες. Γενικά, είναι λογικό να είσαι “επιλεκτικός” και να μην συμβιβάζεσαι εύκολα, όταν ήδη είσαι καλά, ισορροπημένος και χαρούμενος μόνος σου, γιατί θέλεις μία σχέση, όχι ως “αξεσουάρ”, ούτε για να αποκομίσεις κάτι, αλλά απλά για να μοιραστείς με κάποιον όλα αυτά που ήδη έχεις. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, ότι και ο άλλος (ενδεχόμενος σύντροφος) είναι σε αντίστοιχη κατάσταση, γιατί αν δεν είναι, δεν υπάρχει συμβατότητα (θα είναι αυτός -σύντροφος- που θα αντιμετωπίζει τη σχέση σαν “αξεσουάρ” ή θα κοιτάζει τι έχει να αποκομίσει από την σχέση, χωρίς να δίνει βάση στην ουσία, δηλαδή στον άνθρωπο που έχει απέναντί του). Από την άλλη, όταν συναντά κάποιος ένα τέτοιο άτομο, που (φαινομενικά) τουλάχιστον τα έχει όλα, είναι λογικό να νιώθει ανασφαλής και να αναρωτιέται “με τι να τον/ την εντυπωσιάσω εγώ; Τα έχει όλα!”. Κοινώς, το κακό είναι ότι μένουμε όλοι στο “φαίνεσθαι” και δεν φροντίζουμε να δούμε και το “είναι”! Βάζουμε εύκολα ταμπέλες… και δυστυχώς δύσκολα τις αλλάζουμε κι αυτές. Όπως είπες, είναι όντως ένα ζήτημα που θέλει ανάλυση…

Avatar
Μαρια 05/01/2016 - 14:45

Ααα ωστε ετσι εξηγηται λοιποοον το οτι δεν εχω γκομενοοο

Avatar
eytyxia 02/01/2016 - 18:52

τωρα εξηγουνται πολλα!!!!

Avatar
Anastasia 02/01/2016 - 16:20

Η παράγραφος που αναφέρεται στο σεξ, πρέπει να ανεθεωρηθεί. Οι γυναίκες έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα στο σεξ με τους άντρες και πρέπει να απαιτήσουν να κρίνονται ως άνθρωποι από το άν κάνουν σεξ “για το σεξ” ή όχι. Το σεξ δεν έχει σχέση με “αρχές” και “πιστεύω”. Είναι σαν να υπονοείτε ότι αν μία γυναίκα επιλέξει να κάνει σεξ επειδή θέλει να κάνει σεξ και όχι σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή στη συγκεκριμένη φάση της ζωής της, χάνει το προνόμιο της “όμορφης” με “αρχές” και “πιστεύω” γυναίκας. Η λογική αυτή είναι μισογυνιστική και καταπίεζει με έναν ακόμη τρόπο τις γυναίκες. Μην αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα. Δεν βοηθάτε τις γυναίκες.

Avatar
Violet Black 27/01/2016 - 11:40

Αναστασία, με όλο το θάρρος και το σεβασμό, νομίζω ότι δεν το είδες στα γενικότερα πλαίσια του άρθρου, αλλά απομονωμένα. Εγώ προσωπικά, δεν το κατάλαβα έτσι όπως εσύ το εννόησες. Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ, εννοεί πως όταν η ζωή ενός ανθρώπου (γυναίκας εν προκειμένω) είναι “γεμάτη”, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε κάτι πιο ουσιαστικό (επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, ενδιαφέρον, τρυφερότητα, “μοιρασιά”) και όχι απλά στην εφήμερη καθαρά σαρκική απόλαυση. Έτσι αντιλήφθηκα εγώ την φράση “πάει κόντρα με τις αρχές και τα πιστεύω της”.

Avatar
klea 14/12/2015 - 16:00

xeromai gia auta pou diavasa !!!

Comments are closed.