Diet tips: 5 λάθη που κάνεις στη δίαιτα σου και δεν χάνεις βάρος

Εδώ και καιρό ακολουθείς συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα; Πριν σκεφτείς το οτιδήποτε, σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ανταποκρίνεται διαφορετικά στις διατροφικές αλλαγές. Παρακάτω θα μάθεις ποια λάθη μπορεί να κάνεις και εσύ – ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος… Που σίγουρα θα αλλάξουν την καθημερινότητα αλλά και τον αριθμό στη ζυγαριά σου.

-Αποκλείεις σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Μην αρχίζεις να αποκλείεις κάποια τρόφιμα τα οποία έχουν πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου, χωρίς να συμβουλευτείς πρώτα κάποιον ειδικό. Το κάθε σώμα και ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του απαιτήσεις. Για να έχεις το αποτέλεσμα που θες, πρέπει να τις μάθεις από τον σωστό άνθρωπο. Γι’ αυτό πριν κόψεις για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά ή τα τρόφιμα με γλουτένη, σκέψου το πολλές φορές και συμβουλέψου έναν επαγγελματία.

-Δεν πίνεις αρκετό νερό

Η αλήθεια είναι ότι αν τον χειμώνα αρχίζεις κάποια διατροφή ή δίαιτα επικεντρώνεσαι σε άλλα πράγματα όπως στο καθημερινό σου διατροφικό πρόγραμμα . Και ξεχνάς άλλες σημαντικές συνήθειες, όπως το να πίνεις νερό. Το νερό είναι αναγκαίο, δεν προσθέτει θερμίδες, σε κρατά ενυδατωμένη ενώ βελτιώνει την πέψη. Μην το σκέφτεσαι άλλο, ξεκίνα τώρα και πιες νερό!

-Δεν δίνεις σημασία στην ισορροπία των υδατανθράκων με των πρωτεϊνών

     Καλό θα ήταν να μην συνδέεις την δίαιτα απαραίτητα με το αίσθημα της πείνας. Ο οργανισμός έχει ανάγκη να παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από όλες τις τροφές και τα ροφήματα. Αυτή είναι μια σκέψη που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου. Μια καλή ισορροπία υδατανθράκων και πρωτεϊνών θα σε κάνει να νιώθεις γεμάτη και να μην πεινάς συνεχώς. Θα σε αποτρέψει από το να κάνεις λάθος διατροφικές επιλογές αλλά και θα σε βοηθήσει να μην έχεις κενά όσον αφορά τις θερμίδες σου.

@negin_mirsalehi

-Δεν κάνεις γυμναστική

  Για να πετύχεις τον στόχο σου θέλει κόπο, προσπάθεια και αρκετή υπομονή. Έτσι αποτελεσματική διατροφή και δίαιτα χωρίς να κάνεις παράλληλα γυμναστική, δεν μπορεί να υπάρξει. Η απώλεια βάρους μπορεί να συμβεί είτε λόγω απώλειας λίπους, απώλειας μυών και απώλειας βάρους νερού. Η διατροφή με χαμηλές θερμίδες πρέπει να συμπληρώνεται από μια καλή στρατηγική άσκησης. Έτσι το λίπος χάνεται αποτελεσματικά και είσαι σε θέση να διατηρήσεις και αυτή την απώλεια βάρους.

-Καταναλώνεις αρκετή “κρυμμένη” ζάχαρη

Κι όμως η ζάχαρη που τόσο προσπαθείς να αποφύγεις στη διατροφή σου, υπάρχει παντού. Βρίσκεται στα αθλητικά ποτά, στους χυμούς του εμπορίου, στα αρτοσκευάσματα και σε πολλά άλλα, κάτι που σημαίνει ότι πολλές φορές καταναλώνεις αρκετή ποσότητα, χωρίς καν να το γνωρίζεις. Αν δεν είσαι για κάποιο τρόφιμο σίγουρη, απλά τσέκαρε την ετικέτα του και ενημερώσου ακριβώς αν έχει ζάχαρη και σε τι ποσότητα ακριβώς.

 Photo credits: @negin_mirsalehi/ instagram

You may also like