«Εφυγε» ο Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees

Εφυγε από την ζωή την Κυριακή σε ηλικία 62 ετών ο τραγουδιστής των Bee Gees, Ρόμπιν Γκιμπ, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του αναφέρει: Η οικογένοια του Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees ανακοινώνει με θλίψη ότι ο Ρόμπιν έφυγε από την ζωή σήμερα έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο και επέμβαση στο έντερο».
«Η οικογένεια ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή»
Η μουσική καριέρα του Ρόμπιν Γκιμπ ξεκίνησε ότι δημιούργησε το συγκρότημα Bee Gees με τα αδέλφια του, Μπάρι και Μόρις, το 1958.
Οι Bee Gees συγκαταλέγονται στα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων όλων των εποχών, με επιτυχίες που είναι έμειναν στην κορυφή για πέντε δεκαετίες, όπως το Stayin’ Alive, How Deep Is Your Love, Massachusetts and Night Fever.

Οι πωλήσεις των άλμπουμ του έφθασαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που τους έκανε συγκρίσιμο μέγεθος με συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Pink Floyd για την μουσική βιομηχανία.
Το 2010 ο Γκιμπ ακύρωσε σειρά εμφανίσεων έπειτα από έντονους πόνους στο στομάχι την ώρα που τραγουδούσε στο Βέλγιο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο έντερο.
Το 2011 διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου έπειτα από επέμβαση που υποβλήθηκε στο έντερο για άσχετο λόγο. Αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και επέμβαση.
Τον προηγούμενο μήνα ο τραγουδιστής έπεσε σε κώμα έπειτα από πνευμονία. Ανένηψε 12 ημέρες μετά και προσφάτως υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση.
Ο πρώην ραδοφωνικός παραγωγός του BBC Radio 1, Μάικ Ριντ, οικογενειακός φίλος του Γκιμπ, δήλωσε ότι «ο Ρόμπιν είχε την φωνή, το πάθος και ήταν εξαιρετικός στιχουργός».
Ανακοίνωση της Sony Music στο Twitter αναφέρει «Αναπαύσου εν ειρήνη, Ρόμπιν Γκιμπ. Ευχαριστούμε για την μουσική».

[vsw id=”MSVTOMkJdqs” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Πηγήhttp://www.ethnos.gr

You may also like