«Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια- ομορφαίνουμε τις γειτονιές»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά η δράση «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια- ομορφαίνουμε τις γειτονιές» των OK! Anytime Markets και της καλλιτεχνικής ομάδας UrbanAct. Πρόκειται πλέον για μια ενέργεια-θεσμό κατά την οποία τοίχοι σχολείων ζωντανεύουν με πολύχρωμες ζωγραφιές και βασικό γνώμονα την ανάδειξη της γειτονιάς και την δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους δασκάλους. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Αθηναίων.

Μέχρι τώρα τα OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την UrbanAct, έχουν χαρίσει σε 6 σχολεία την δυνατότητα να αποκτήσουν εμπνευσμένες τοιχογραφίες. Συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί δημιουργικές επισκέψεις σε 5 σχολεία εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε Αθήνα  και 2 στον Πειραιά . Ενώ τον καμβά των καλλιτεχνών για φέτος αποτέλεσε το 92ο Δημοτικό Σχολείο στην Ηλία Ηλιού στο Ν. Κόσμο!

Η δράση ανήκει στην γενικότερη προσπάθεια της συγκεκριμένης αλυσίδας super market να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να στηρίξουν με συνέπεια τους πυλώνες παιδί/σωστή διατροφή/ εκπαίδευση. Η δράση είναι απολύτως επιτυχημένη και έχει αποσπάσει διακρίσεις. Πρόσφατα, απέκτησε το βραβείο “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» και το «Award for environmental & corporate sustainability» στα «European Business Awards» όπου διακρίθηκε ως «National Champion». 

Ακολουθήστε τα ΟK!AnytimeMarkets & την UrbanAct στις σελίδες τους στο Facebook.

 

You may also like