Η απώλεια βάρους δεν θέλει κόπο…

Και σας προτείνουμε 5 απλούς τρόπους για να τα καταφέρετε!

Η απώλεια βάρους δεν πρέπει να είναι ένα μεγάλο και αποθαρρυντικό κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα, το κλειδί για να ρίξουμε το νούμερο της ζυγαριάς και να το κρατήσουμε σταθερό, μπορεί να επιτευχθεί αναπτύσσοντας μερικές υγιεινές συνήθειες που μπορούμε να διατηρήσουμε ακόμα και πολύ μετά την κατάκτηση του στόχου. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά και που απαιτούν πολύ λίγο χρόνο και προσπάθεια.

1. Προσθέστε χιλιόμετρα. Ή έστω μέτρα. Περπατώντας λίγο περισσότερο από εδώ και από εκεί – ειδικά όταν συνδυάζεται με αυτές τις άλλες συνήθειες – μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη απώλεια βάρους και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Ξεκινήστε με μια νυχτερινή βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα ακόμα τετράγωνο. Ή το ανέβασμα μερικών σκαλιών.

 2. Πιείτε περισσότερο νερό. Μην το σκέφτεστε. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε άλλωστε, εάν φτάσετε στο σημείο να αποζητάτε το νερό, τότε έχετε ήδη χάσει μεγάλο μέρος και έχετε αφυδατωθεί. Γνωρίζατε ότι τα σημάδια πείνας είναι συχνά σημάδια πραγματικής δίψας; Παραμείνετε ενυδατωμένοι, και έτσι μπορεί να αποτρέψετε τις ψευδείς ενδείξεις πείνας.

 3. Και όμως. Ο μύθος του πιάτου είναι αληθής. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να ελέγχετε καλύτερα τις μερίδες που καταναλώνετε, χωρίς όμως να αισθάνεστε στερημένοι. Ακόμα ένας εύκολος τρόπος για τον εξορθολογισμό της απώλειας βάρους. Σωστά;

 4. Τρώτε περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Τα λαχανικά είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και νερό, ενώ ταυτόχρονα έχουν λίγες θερμίδες που γεμίζουν την κοιλιά μας χωρίς να γεμίζουν την περιφέρειά μας. Προσθέστε ένα λαχανικό στο βραδινό σας, ή ένα φρούτο στο μεσημεριανό ή το δεκατιανό σας. Κατόπιν αυξήστε την ποσότητα και ούτω καθεξής.

 5. Κοιμηθείτε τις οκτώ ώρες που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας. Η διαχείριση του άγχους και η βελτιστοποίηση του ύπνου είναι στην πραγματικότητα δύο πολύ σημαντικά κομμάτια για την απώλεια βάρους. Εάν αισθάνεστε αγχωμένοι ή στερημένοι από ύπνο, το σώμα σας βρίσκεται σε μια αμυντική κατάσταση ύπαρξης και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρατάει τις θερμίδες και το λίπος περισσότερο από ό, τι εάν είστε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι. Πειστήκατε; Αν όχι ακόμα, να σα πούμε πως το άγχος και ο ύπνος καθιστούν πιο δύσκολο να ασκηθεί η δύναμη της θέλησης.

You may also like