Η πρώτη maternity συλλογή της Nike είναι γεγονός

Αθλητής δεν είναι μόνο ο ποδοσφαιριστής, ο δρομέας, ο τενίστας, ο Ολυμπιονίκης. Αθλήτρια μπορώ να είμαι κι εγώ, μπορείς να είσαι κι εσύ που με διαβάζεις αυτήν την ώρα. Για τη Nike, αθλητής είναι όποιος αφιερώνει χρόνο και διάθεση σε μία ρουτίνα σωματικής άσκησης, ακόμη και σε όσους απλά θέλουν να κάνουν jogging στο πάρκο της γειτονιάς. Αθλήτρια, λοιπόν, μπορεί να είναι κι η μέλλουσα μαμά που θέλει αν διατηρήσει το κορμί της σε μία καλή κατάσταση. Ώστε να υποδεχθεί και μετέπειτα να φροντίσει το μωράκι της. Έτσι η Nike παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή για εγκύους και νέες μανούλες.

Τι μπορούμε να βρούμε στην συλλογή;

               Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί η συλλογή. Η Nike χρησιμοποίησε ως βάση σαρώσης σώματος από 150.000 γυναίκες από όλον τον κόσμο ώστε να κατανοήσει τις αλλαγές που υφίσταται το γυναικείο σώμα κατά την εγκυμοσύνη. Με αυτά τα δεδομένα πλέον μιλάμε για μία συλλογή που αποτελείται από κολάν, tops, sports bras και ζακέτες που διευκολύνουν την κίνηση της εγκύου κατά την άσκησή της. Συγκεκριμένα, τα κολάν έχουν μία ελαστική μέση που προσαρμόζεται στο μέγεθος της κοιλιάς όσο προχωράει η εγκυμοσύνη. Τα sports bras έχουν ένα προσαρμοζόμενο slider για να εφαρμόζει σωστά στα πλευρά καθώς και μία ειδική είσοδο για θήλαστρο. Τα δε tops έχουν ανοιχτό ντεκολτέ για να διευκολύνουν το θηλασμό ανά πάσα στιγμή. Οι ζακέτες της σειράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά τον τοκετό ώστε και πάλι ο θηλασμός να γίνει εύκολα.

               Σύμφωνα με τη διευθύντρια design της εταιρείας, Carmen Zolman, στόχος της Nike είναι να εξυπηρετήσει γυναίκες όχι μόνο διαφορετικών σωματότυπων και αθλητικών προτιμήσεων, αλλά όλες τις γυναίκες, Κι αυτό σημαίνει να τις εξυπηρετήσει σε κάθε στάδιο της ζωής τους, όπως εν προκειμένω η εγκυμοσύνη κι η μητρότητα.

“Υπάρχουν στιγμές στις ζωές των γυναικών όπου συχνά καλούνται να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να αθλούνται ή αν θα εγκαταλείψουν τη σωματική άσκηση. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να ενθαρρύνουμε αυτή τη συνήθεια σε μία φάση που μεταμορφώνει τη γυναίκα: τη μητρότητα”.

Carmen Zolman, διευθύντρια design της Nike

Τι λένε οι ειδικοί…

               Όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν συνεχώς τη σημασία της σωματικής άσκησης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Bελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα ύπνου και μειώνει σημαντικά τους πόνους της πλάτης. Εντούτοις, πολλές έγκυοι, ειδικά αν έχουν ήδη ένα μεγαλύτερο παιδί νιώθουν πως δεν έχουν χρόνο ή και αντοχή ώστε να συνεχίσουν με τις προπονήσεις τους. Η Nike, λοιπόν, απευθύνεται στις γυναίκες που θέλουν να συνεχίσουν να κινητοποιούνται αλλά και να νιώθουν άνετα ενώ το κάνουν.

               Δε μπορούμε, λοιπόν, παρά να θαυμάσουμε την πρωτοβουλία της Nike, καθώς δίνει στη μέλλουσα μαμά κάποια από τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει να είναι υγιής και δυνατή για το παιδάκι της. Kudos, Nike!

               Πηγή & photo credits: Well + Good

You may also like