Καρκίνος, ο ευαίσθητος

Ο Ιούλιος μας χτύπησε ήδη τη πόρτα και ο Καρκίνος, το τέταρτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες να ανατέλλει στον ορίζοντα. Με κυρίαρχο πλανήτη του την πανέμορφη, μυστηριώδη, λαμπερή αλλά και σκοτεινή Σελήνη, ο Καρκίνος βλέπει τη ζωή σαν μια άμπωτη και μια πλημμυρίδα, βουτώντας βαθιά στη θάλασσα του υποσυνείδητου. Οι αισθήσεις του και τα συναισθήματά του τον παρασύρουν σαν κύματα και κυριαρχούν ως βασικό κριτήριο επιλογής καταστάσεων, σχέσεων και ανθρώπων.

Μην πληγώσετε ένα Καρκίνο, δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Η μνήμη του έχει μάθει ν’ «αποθηκεύει στο σκληρό» τις πιο παλιές αναμνήσεις, ακόμη και τα πιο μικρά, απειροελάχιστα τραύματα και να συνδέει ανθρώπους, μέρη & γεγονότα με αυτά.

Είναι φορές που ζουν μόνο μέσα απ’ όσα θυμούνται και φαντάζονται, κι εκεί τους χρειάζεται ένα ζώδιο όπως ο Δίδυμος, ο Λέων, ο Τοξότης ή ο Κριός για να τους ξεκουνήσει και τους κάνει να πατήσουν ξανά το fast-forward.

Δεν είναι τυχαίο που ο Κάβουρας είναι το οστρακοειδές-σύμβολο που τους εκπροσωπεί: κουβαλάνε το σπίτι τους μαζί τα Καρκινάκια κι αυτό σημαίνει ότι μαζί τους φέρουν το παρελθόν, τις μνήμες, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις από τα παλιά. Παιδική ηλικία, η Μάνα, οι πρώτοι έρωτες, οι σχέσεις που δεν έθρεψαν το συναίσθημα στο οποίο τόσο βασίζονται, αλλά το σκόρπισαν στον άνεμο, τους προσδιόρισαν τα μάλα και τους έκαναν να κολλήσουν.

Δεν ξεχνούν επίσης ποτέ τα λόγια που τους πλήγωσαν.  Οι λέξεις έχουν ειδικό βάρος για τους Καρκίνους και γι’αυτό ο ήχος, η μουσική, έχει θεραπευτική επίδραση πάνω τους.

Τρυφεροί, εκδηλωτικοί, μυστηριώδεις, αφοσιωμένοι και δοτικοί, οι Καρκίνοι είναι και πολλές φορές άκαμπτοι, ανασφαλείς, πεισματάρηδες και σκληροί, ειδικά όταν πρέπει να αμυνθούν-γεμάτοι αντιθέσεις.

Παραμένουν όμως ελκυστικοί,με μια υπόγεια, αδιόρατη γοητεία. Ειδικά οι άντρες, παρ’όλο που θεωρούνται γενικά κτητικοί, πιστοί σύντροφοι & δύσκολα χωρίζουν-ενώ ακόμη πιο δύσκολα φεύγουν από ένα γάμο ή μια σοβαρή σχέση- φλερτάρουν εξακολουθητικώς και απατούν συστηματικώς! Ψάχνουν την επιβεβαίωση και το συναίσθημα, κι όταν δεν την παίρνουν από τη βασική πηγή, εύκολα την αποζητούν αλλού.

Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά – την ουσία δεν μπορούν να τη δουν τα μάτια.

Antoine de SaintExupéry (29.6.1900)

Ο αισθησιασμός, η γλυκύτητα, η γοητεία αλλά και η ευαισθησία τους στις ανάγκες των άλλων είναι από τα πιο βασικά τους όπλα. Φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη, ο Καρκίνος γίνεται λαμπρός σεφ, με έφεση στην ζαχαροπλαστική (γλυκατζής γαρ!) χορευτής, ηθοποιός, ζωγράφος, λογοτέχνης αλλά και σοβαρός τεχνοκράτης και επιστήμονας, σε όσους τομείς χρειάζεται εξυπνάδα, παρατηρητικότητα, διεισδυτικότητα, διαίσθηση, επιμονή, και εμβριθής μελέτη των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται. Διαθέτουν εξαιρετική «μύτη» για κάθε είδους business και οικονομική συναλλαγή. Στο περιβάλλον εργασίας, ο Καρκίνος είναι εργατικός, φιλότιμος, ευπροσάρμοστος,υποστηρικτικός, καλός συνεργάτης, με διάθεση να βοηθήσει και να συνδράμει το συνάδελφο.

Με τον Κρόνο στον αυστηρό και στεγνό από συναισθηματισμούς αιγόκερω, οι σχέσεις τους, τους τελευταίες μήνες, υπέστησαν μεγάλα πλήγματα-ειδικά για τους Καρκίνους των πρώτων ημερών. Κάποιες δεν άντεξαν του κραδασμούς, άλλες διατηρήθηκαν με πολλές δυσκολίες, ή μεταμορφώθηκαν σε κάτι νέο. Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου, σε συνδυασμό με τη Νέα σελήνη θα φέρει πολλές αλλαγές και θα λήξει καταστάσεις που έπρεπε εδώ και καιρό να τελειώσουν. Είναι ένας δύσκολος μήνας, αλλά θα καθαρίσει το τοπίο και θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε πιο υγιείς σχέσεις και συνεργασίες.

Άξιοι εκπρόσωποι του ζωδίου: η ανεπανάληπτη Meryl Streep, ο γεμάτος γοητεία Tom Cruise, o συμβολιστής Giorgio de Chirico και o Rembrandt, ο Marcel Proust (φυσικά-τι άλλο θα ήταν;) αλλά και ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, η πιο σημαντική προσωπικότητα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Ιούλιος, άλλωστε, ο μήνας του Καρκίνου, που ξεκίνησε μόλις, πήρε το όνομά του από εκείνον.

P.S. Ο Καρκίνος θα αποζητά πάντοτε την ιδανική αγάπη και το πιο συγκινητικό του χαρακτηριστικό, εκτός από την συντροφικότητα και την αφοσίωση είναι πως όταν βρει το άλλο του μισό, θα κάνει τα πάντα για να

You may also like