Κόκκινο κραγιόν: Μόδα ή φετίχ;‏, από την Εύη Τσανάκα

red-6Το 1950 γυναίκες όπως η Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor έκαναν μόδα τα κατακόκκινα χείλη. Η αλήθεια είναι πως το κόκκινο χρώμα θεωρείται το απόλυτο χρώμα του πάθους και του έρωτα και μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν έχουμε βραδινή έξοδο αλλά καθόλου χρόνο για να δημιουργήσουμε ένα πιο σύνθετο μακιγιάζ. Τι είναι όμως αυτό, που πολλές φορές πάει λάθος με το συγκεκριμένο κραγιόν;

1. Είναι πολύ συνηθισμένο οι γυναίκες να διαλέγουν τη λάθος απόχρωση με αποτέλεσμα να δείχνουν «δεύτερες».
2. Δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο για την εφαρμογή του με αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός περιγράμματος (άκρως αντιαισθητικό).
3. Το φοράνε όλες τις ώρες της ημέρα. Είναι λίγες οι γυναίκες που μπορούν να το υποστηρίξουν τις πρωινές ώρες. Το κόκκινο παραπέμπει λίγο σε Χολιγουντιανής έκδοσης μακιγιάζ (μιας και από εκεί προέρχεται), οπότε θέλει προσοχή.
4. Έχω παρατηρήσεις άπειρες γυναίκες, εκεί έξω, να το φοράνε ενώ τα ρούχα τους περιέχουν ήδη και άλλα χρώματα. Το κόκκινο τραβάει τα βλέμματα, οπότε προτιμήστε να το συνδυάσετε με πιο ήπια αν όχι μονόχρωμα outfits (όπως ένα λατρεμένο total black look). Κάτι που το βρίσκω έξτρα σικ. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι το λιγότερο κακόγουστο…

Στο εμπόριο υπάρχουν υπερβολικά πολλές αποχρώσεις του κόκκινου. Αυτές που φέρνουν προς το ροζ, προς το πορτοκαλί ή προς το καρπουζί. Προσπάθησε να μην το αγοράσεις με κλειστά τα μάτια. Ψάξτο αρκετά και τόλμησε να δοκιμάσεις ακόμα και όσα εκ πρώτης αποκλείεις. Έτσι θα καταφέρεις να βρεις εκείνο που αναδεικνύει τα χρώματα και τη προσωπικότητά σου. Οι ματ εκδοχές του είναι μεγαλύτερης διάρκειας και προσωπικά τις προτιμώ μιας και δεν δείχνουν τόσο επιτηδευμένα.

e0a5e0bc3fb290583b1c328a503034bfΤα κόκκινα χείλη δεν είναι ούτε μόδα, ούτε φετίχ. Είναι ιδέα. Είναι ο τρόπος των γυναικών για να δείξουν την υπεροχή τους και τη δύναμή τους. Για να φανούν όμως όλα αυτά, θα ήταν προτιμότερο να κρατήσουμε όλο το υπόλοιπο μακιγιάζ μας σε πολύ ήπιους τόνους. Η μόδα φέτος, συνδυάζει το φλογερό κόκκινο με απολύτως γυμνά μάτια, από τα οποία απουσιάζουν ακόμα και οι σκιές.
Έτσι για αλλαγή λοιπόν, μην βάλεις ούτε eyeliner. Τα catwalks των μεγαλύτερων οίκων το προστάζουν και το αποτέλεσμα δείχνει φρέσκο, ξεκούραστο, κομψό, θηλυκό και άκρως αισθησιακό.
Αν όμως, σου φαίνεται πολύ άδειο το πάνω μέρος του προσώπου σας, δοκίμασε την εφαρμογή μιας σκούρας γήινης σκιάς στη κόγχη (μπανάνα) του ματιού, έτσι ώστε να προσδώσεις βάθος στο βλέμμα σου. Λίγη λάμψη με μια χρυσή σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού ή λίγο σβησμένο καφέ μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου και αρκετή μάσκαρα θα σου χαρίσει αμέσως έντονη ματιά που μαγνητίζει.

11311885_508051739363809_812209220_n

 

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ίδια εδώ

You may also like