Λάδι Monoi: ένας νέος πρωταγωνιστής στον κόσμο της ομορφιάς

Ποια από εμάς δε θα ήθελε τα προϊόντα περιποίησής της να της θυμίζουν spa σε εξωτικούς προορισμούς; Ειδικά όταν εκτός από μία ταξιδιάρικη αίσθηση προσφέρουν λάμψη κι υγεία στο δέρμα μας και τα μαλλιά μας.

               Ο νέος σύμμαχός μας στην ομορφιά λέγεται λάδι monoi και κατάγεται από τη Γαλλική Πολυνησία. Πρόκειται για ένα έλαιο με κύρια συστατικά του το διυλισμένο λάδι καρύδα και εκχύλισμα του άνθους tiare, του “εθνικού” άνθους της ΤαΊτής και που για χρόνια οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν για λαμπερά και δυνατά μαλλιά. Τα λουλούδια διαλέγονται ένα προς ένα προτού ακόμη ανθίσουν εντελώς και, αφού διαχωριστούν οι ϋπεροι (σημ.: ο ύπερος είναι το αναπαραγωγικό τμήμα του άνθους), τα υπόλοιπα άνθη μουλιάζουν στο λάδι καρύδας τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

               Τι μπορεί να μας προσφέρει;

               Ένα από τα βασικά οφέλη του λαδιού monoi είναι η ενυδάτωση των μαλλιών και του δέρματος, ακόμη και σε επιδερμίδες με τάση για ακμή ή για όσους πάσχουν από ψωρίαση. Πιο συγκεκριμένα, όμως:

  • Καταπολεμά την πιτυρίδα, την απώλεια μαλλιών και την ψαλίδα και βοηθά και σε περιπτώσεις μαλλιών που φριζάρουν
  • Καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και δυσχρωμίες
  • Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και (fun fact) επιταχύνει το καλοκαιρινό μαύρισμα και το διατηρεί
  • Ανακουφίζει από δερματικές φλεγμονές
  • Περιορίζει ουλές και σημάδια, όπως ραγάδες

Επίσης, η χρήση του ενδείκνυται και για ευαίσθητες επιδερμίδες – άλλωστε οι Πολυνήσιοι το χρησιμοποιούσαν για αιώνες για την περιποίηση του ευάλωτου δέρματος των μωρών. Εντούτοις, όπως και για κάθε άλλο προϊόν, ισχύει και για το λάδι monoi μία πρώτη δοκιμή σε ένα μικρό σημείο ώστε να είμαστε σίγουρες πως δε θα προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση.

Στην Ελλάδα, μπορούμε να απολαύσουμε τις ιδιότητες του λαδιού monoi (και βεβαίως το εξωτικό του άρωμα!) με τα προϊόντα Hei Poa τα οποία μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία, hair και nails salons αλλά και στα καταστήματα Attica! Εγώ σίγουρα λέω να τα περάσω από ένα test drive!

You may also like