Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί

Μπορεί να πέρασε η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλα  λατρεύουμε τα ταξίδια που εμπεριέχουν λίγη δόση ρομαντισμού! Μία μικρή περιήγηση στις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου, από το Παρίσι και τη Βιέννη μέχρι το Μπουένος Αϊρες.

Photo:  Justin Harrington

Παρίσι, Γαλλία
Δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρώτος προορισμός της λίστας… όταν σκέφτεστε για ρομαντικά rendez -vous pour deux! Το  sex appeal, η μόδα, το φανταστικό φαγητό, τα καλύτερα κρασιά και τα cafés , εύκολα “πέφτεις θύμα” της γοητειας της Πόλης του Φωτός…. Ακόμα κι όταν βρέχει το Παρίσι έχει μία ομορφιά που δεν την βρίσκεις πουθενά στον κόσμο.

What to do: Αν έχει συμπαθητικό καιρό, δηλαδή δεν βρέχει και κάνει κρύο, ετοιμάστε ένα ελαφρύ picnic με κρασί και τυριά στις όχθες του Σηκουάνα… Αν ο καιρός δνε το επιτρέπει απολαύστε σε ένα μπιστρο  tarte au chocolat και café au lait all όλο το απόγευμα!

Palacio Duhau, Park Hyatt στο Buenos Aires

Buenos Aires, Αργεντινή
Θεωρείται το Παρίσι της Λατινικής Αμερικής, κι ίσως είναι η πιο ερωτική πλευρά της κομψής Μητρόπολης της Ευρώπης. Πιο “σκληρή στην άκρη, αλλά με έναν ιδιαίτερο ρομαντικό χαρακτήρα, από τους κατοίκους και τη γλώσσα, με το φτηνό καλό κρασί, τις τέχνες και την κουλτούρα της χώρας και φυσικά το  tango.

What to do: Κάντε μαθήματα  tango και μάθετε την τέχνη από τους ειδικούς. ή κλείστε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο σε εσταιτόριο με  tango show. Ω, και απολαύστε άφθονο κρασί!

Βιέννη, Αυστρία
Είναι από τις πόλεις που ποτέ δεν θα την χαρακτηρίζαμε “άσχημη”. Τα υπέροχα κτήρια, μία πόλη “ερωτευμένη” με την κλασσική μουσική, περιποιημένοι δρόμοι κι ένα αίσημα διάχυτο ευφορίας… Επιπλέον οι Βιεννέζοι είναι παθιασμένοι με τα cakes και τα γλυκά τους…

What to do: Επισκεφτείτε την Οπερα και παρακολουθείστε μία παράσταση, απολαύστε μια Sacher Torte σε ένα από τα εκατοντάδες cafes της πόλης και ‘χαθείτε” στη γεύση της….

Positano, Ιταλία
Ok, είμαι λιγο προκατειλλημένη με το συγκεκριμένο μέρος, καθώς  εκεί  ήθελα να πάω για μήνα του μέλιτος και μερικές από τις αγαπημένες μου ταινίες, έχουν γυριστεί στην παραλία του. Το Positano  στις ακτές της Ιταλίες είναι ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη του κόσμου. Είναι η περιοχή όπου η Jessica Biel  και ο Justin Timberlake  κάνουν διακοπές, αλλά πρόκειται για ένα ήσυχο “χωριό” με πέτρινους δρόμους και σπίτια με τις ωραιότερες ταράτσες, γεμάτες λουλούδια. Αξίζει η διαδρομή μέχρι εκεί…

What to do: Αν είναι ηλιόλουστη η μέρα, πάρτε το  ferry  για να πάτε στο Capri, αλλά το βράδυ απολαύστε το δείπνο σε ένα  cozy ιταλικό εστιατόριο, πίνοντας  limoncello, κόκκινο κρασί και δοκιμάστε την ωραιότερη πιτσα του κόσμου.

Photo: Justin Harrington

Ubud, Μπαλί
Ξεχάστε την ταινία  Eat, Pray, Love. Το Ubud  είναι το πνευματικό κέντρο του  Bali όπου θα συναντήσετε μερικούς από τπιο ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους του πλανήτη. Είναι απομονωμένο στα βουνά της ζούγκλας και ο αγαπημένος προορισμός των celebrities (ο Ashton Kutcher κα ιη Mila Kunis καάφεραν να ξεφύγουν από τους  paparazzi).  Όλα αυτά σε συνδιασμό με τη μουσική, τις προσευχές και το υπέροχο φαγητό της χώρας… εύκολα σε παρασύρουν σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα…

What to do: Απλά: χαλαρώστε, κάντε πεζοπορείες και “χαθείτε” στη ζούγκλα… Επίσης μπορείτε να κάνετε από κοινού μαθήματα  yoga  στη μέση της ζούγκλας!

You may also like