“Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του”

biblio_25.1_0Πολλοί σύζυγοι ξεχνούν διάφορα: ξεχνούν ότι η γυναίκα τους είχε ένα σημαντικό ραντεβού το πρωί ξεχνούν να πάρουν τα ρούχα απ’ το καθαριστήριο ορισμένοι ξεχνούν μέχρι και την επέτειο του γάμου τους. Αλλά ο Βον έχει ξεχάσει την ίδια την ύπαρξη της γυναίκας του. Το όνομά της, το πρόσωπό της, την κοινή τους ιστορία, ό,τι του είπε ποτέ, ό,τι της είπε ποτέ – έχουν όλα χαθεί, σβησμένα μυστηριωδώς σε μια καταστροφική στιγμή απώλειας μνήμης. Και τώρα πρέπει να την ανακαλύψει εκ νέου – μόνο και μόνο για να μάθει ότι βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου.
Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του είναι η αστεία, συγκινητική και σπαραξικάρδια ιστορία ενός ανθρώπου που βιώνει ακριβώς αυτά. Και που θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να γυρίσει το χρόνο πίσω, για μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τη ζωή του απ’ την αρχή.

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πως θα ήταν αν ξυπνούσαμε ένα πρωί και μπορούσαμε να ξαναζήσουμε τη ζωή μας από την αρχή, έχοντας ή όχι τις αναμνήσεις που την σημάδεψαν μέχρι σήμερα; Αν όχι πολλές, σίγουρα αρκετές! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον ήρωα του εν λόγω μυθιστορήματος ή τουλάχιστον, αυτό του συμβαίνει, κατά μία έννοια καθώς, μέσα σε μια στιγμή, διαγράφονται από τη μνήμη του, όλες οι μνήμες τις προσωπικής του ζωής, δίνοντάς του τη δυνατότητα για μια νέα αρχή, μακριά από τα λάθη του παρελθόντος. Ο John O’ Farrell, γνωστός για το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό τον οποίο και δεν διστάζει να ενσωματώσει στα λογοτεχνικά του έργα, “χτυπάει” για μια ακόμα φορά με ένα μυθιστόρημα που μπορεί να μην είναι εξαιρετικό ωστόσο, είναι άκρως απολαυστικό και διασκεδαστικό και που πολύ πιθανόν, να σας βάλει στην διαδικασία να δείτε τη δικιά σας ζωή, μέσα από την κλειδαρότρυπα.

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε μέσω του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου books-in-greek.gr, με ένα μόνο κλικ, πατώντας εδώ

You may also like