Πάμε σινεμά; “Spider-Man: Far From Home”

Έφτασα και πάλι κοντά σας και σας φέρνω νέα από τον αγαπημένο μας Web Slinger που σας περιμένει στις σκοτεινές αίθουσες! Προσοχή, όμως: αν δεν έχετε δει το “Avengers: Endgame” (seriously????), σας προειδοποιώ: spoilers ahead! (Το βλέπετε το έντονο κόκκινο χρώμα, έτσι; Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις!)

Αν, όμως, ζήσατε την απόλυτη εμπειρία τον Απρίλιο, τότε συνεχίστε ελεύθερα την ανάγνωση!

               Λίγους μήνες μετά τα γεγονότα του “Avengers: Endgame”, ο Peter Parker (Tom Holland) ετοιμάζεται για τη σχολική εκδρομή στην Ευρώπη, ελπίζοντας να αφήσει για λίγο πίσω του το alter ego του, το Spider-Man. Φυσικά προτού φύγει, όλοι κι όλα του θυμίζουν το μέντορά του, Tony Stark (Robert Downey Jr.), καθώς επίσης αναρωτιούνται αν θα είναι ο Spider-Man που θα καλύψει το κενό. Ο Peter φυσικά αισθάνεται πως δεν είναι άξιος να συνεχίσει το έργο του μέντορά του. Στη διάρκεια του ταξιδιού του, όμως, θα τον εντοπίσει ο Nick Fury (Samuel L. Jackson) ζητώντας τη βοήθειά του σε μία νέα απειλή, την οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα νέο πρόσωπο, ο Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), στον οποίο τα ΜΜΕ απέδωσαν το όνομα Mysterio. Ο Beck ισχυρίζεται πως αυτή η νέα απειλή ήρθε από μία παράλληλη διάσταση και πως μόνο αυτός μπορεί να προλάβει τα χειρότερα, ωστόσο δε θα αρνούνταν και τη βοήθεια του Spider-Man. Φυσικά οι καταστάσεις αναγκάζουν τον Peter να δεχθεί, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά… και σίγουρα οι καταστάσεις δεν είναι όπως φαίνονται! Θα καταφέρει άραγε ο Peter να υπερνικήσει τις αναστολές του και να δικαιώσει την πίστη που είχε ο Stark σε αυτόν εξαρχής;

               Η ταινία “Spider-Man: Far From Home” εμπνέεται από τους χαρακτήρες των Stan Lee και Steve Ditko κι είναι η 23η κατά σειρά ταινία του Marvel Cinematoc Unιverse, ολοκληρώνοντας έτσι την Τρίτη Φάση του. Το σενάριο είναι των Chris McKenna και Erik Sommers, ενώ την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Jon Watts. Οι τρεις τους, μάλιστα, συνεργάζονται ξανά για το δημοφιλή Wall Crawler, μια που εκείνοι μας χάρισαν το 2017 το “Spider-Man: Homecoming.

               Αν όσοι είδατε το “Avengers: Endgame” τον Απρίλιο αναρωτιόσασταν αν θα μπορούσε οποιαδήποτε ταινία να φτάσει τις υψηλές απαιτήσεις που (δικαίως) η ταινία έθεσε, σας πληροφορώ πως βγαίνοντας από την προβολή του “Spider-Man: Far From Home” θα διαπιστώσετε πως ναι, μπορεί! Η νέα περιπέτεια του Web Slinger είναι αντάξια συνέχεια του “Endgame” και βεβαίως αντάξια του δημοφιλούς υπερήρωα και τα έχει όλα: χιούμορ με ρυθμούς… πυροβόλου (“You do NOT ghost Nick Fury!” λέμε και κλαίμε!), δράση που σε καθηλώνει  και βεβαίως η παραγωγή εστιάζει σ’ έναν από τους πιο πολυδιάστατους πραγματικά χαρακτήρες της Marvel. Ο Spider-Man είναι γενναίος και δε διστάζει να επέμβει όποτε χρειαστεί, όμως ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα είναι ένα παιδί 16 ετών που ξαφνικά αναλαμβάνει ένα μεγάλο μερίδιο ευθυνών. Αυτήν την πλευρά του εξερευνά ο Watts πίσω από την κάμερα και τα γεγονότα του “Endgame” είναι η αφορμή για να το κάνει αυτό και το κάνει με φόντο αγαπημένους προορισμούς της Ευρώπης και μέσα από μία σειρά ανατροπών που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

               Όλοι αγαπήσαμε τον Tom Holland από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε να υποδύεται τον Spider-Man στο “Captain America: Civil War” και φυσικά από τότε μας έχει κατακτήσει. Και σαφώς δίπλα του βλέπουμε πρόσωπα που αγαπάμε, όμως νομίζω πως αξίζει την προσοχή μας και ο Jake Gyllenhaal στο ρόλο του Quentin Beck/Mysterio. Ο ηθοποιός δίνει νόημα στο code name του χαρακτήρα του και δίνει πνοή σ’ έναν από τους πιο διάσημους εχθρούς του Spider-Man – αλλά τα υπόλοιπα θα τα δείτε στη μεγάλη οθόνη!

               Α, και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ναι, η ταινία έχει mid-credits scene αλλά και post-credits scene! Καλή διασκέδαση… είναι δεδομένη! Byyyyeee! *thwip* *thwip*

               Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Jacob Batalon, Tony Revolori,  Cobie Smulders, Marisa Tomei κ.

You may also like