Πρόταση για dvd: Spider-Man: Homecoming

“Spider-Man, Spider-Man, does whatever a spider can
Spins a web any size, catches thieves just like flies
Look out, here comes the Spider-Man!”

Πάντα ήθελα να ξεκινήσω ένα marvel review με intro video!!!

Όπως καταλάβατε, αυτό το καλοκαιρινό βραδάκι εμπνέει για περιπέτεια, χιούμορ και λίγο… web slinging!

Λίγο καιρό μετά τα γεγονότα του “Captain America: Civil War*” κι όντας ενθουσιασμένος που ο Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) του ζήτησε να βάλει ένα χεράκι στο Βερολίνο, ο νεαρός Peter Parker (Tom Holland) περιμένει με αγωνία τη νέα αποστολή που θα του αναθέσει το ίνδαλμά του. Βέβαια, το να είναι ταυτόχρονα μαθητής λυκείου και ο friendly neighborhood Spider-Man που πολεμάει το έγκλημα δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο, πόσο μάλλον όταν πρέπει να κρατάει μυστική και την ταυτότητά του. Φυσικά αυτή η ήδη περίπλοκη κατάσταση στην οποία βρίσκεται δυσκολεύει ακόμη περισσότερο όταν ακολουθεί τα ίχνη του Vulture (Michael Keaton), ο οποίος εκμεταλλεύεται τεχνολογία των Chitauri (βλ. “The Avengers, 2012) για παραγωγή όπλων.

Η ταινία “Spider-Man: Homecoming” εμπνέεται από τους ήρωες των Stan Lee και Steve Ditko (ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών πριν λίγες μέρες) με ένα team έξι σεναριογράφων που διαμορφώνει την τελική ιστορία. Η σκηνοθεσία είναι του Jon Watts. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως πρόκειται για μία παραγωγή στην οποία συνεργάστηκαν, εκτός από τα Marvel Studios, η Columbia αλλά και η Sony που πρώτη είχε δικαιώματα στον Spider-Man.

Η διαφορά είναι πως η Marvel και το MCU συγκεκριμένα έδωσε μία νέα πνοή στον αγαπημένο ήρωα – ομολογουμένως, όσο συμπαθητικές κι αν ήταν οι τελευταίες ταινίες “The Amazing Spider-Man”, δεν είχαν την ίδια απήχηση. Συστήνοντάς μας, όμως τον Tom Holland ως Spidey, η Marvel καταφέρνει να μας θυμίσει γιατί ο Spider-Man θα είναι πάντα δημοφιλής. Γιατί, εκτός από το (δεδομένο) θάρρος του, μας θυμίζει πως ο Peter Parker είναι ένα παιδί που βρέθηκε ξαφνικά με υπερδυνάμεις και που πρέπει να ισορροπήσει δύο εντελώς διαφορετικές ζωές, “παίζοντας στις μεγάλες κατηγορίες” των υπερηρώων. Η περιπέτεια αυτή, λοιπόν, του “web slinger” δεν είναι άλλη μία origin movie (δεν τη χρειαζόμαστε, άλλωστε) αλλά είναι μία φρέσκια περιπέτεια σε έναν διαχρονικά αγαπημένο χαρακτήρα, όπου η ταχύτατη ροή και το χιούμορ που μόνο ο Spider-Man μπορεί να συνδυάσει (ΟΚ, κι ο Deadpool, αλλά σε άλλο και κάπως πιο hard core επίπεδο!) δε μας χαρίζουν ένα “ ευχάριστο δίωρο” αλλά μία ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον friendly neighborhood Spider-Man! Αυτό, εξυπακούεται, συμβαίνει χάρη στον νεαρό Holland, ο οποίος έχει πλέον κατακτήσει τις καρδιές των fans του Spidey ανά τον κόσμο και αδημονούμε να τον ξαναδούμε (κρατιέμαι να μην κάνω spoiler!), ενώ και ο Michael Keaton στο ρόλο του Adrian Toomes είναι από τους κινηματογραφικούς villains που… δε χορταίνεις να βλέπεις – κάπως σαν τον Loki και τον Thanos!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

(“Spider-Man, Spider-Man, does whatever a spider can”… του, ρου, ρου, του ρου ρου…!)


Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Zendaya, Jon Favreau, Marisa Tomei, Donald Glover, Gwyneth Paltrow, Jacob Batalon κ.α.
*Μία ερώτηση: μετά από δύο χρόνια ακόμη δεν έχω καταφέρει να διαλέξω πλευρά… εσείς το καταφέρατε;;;

You may also like