Πρόταση για dvd : “The Avengers” από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Avengers 1Γεια σας και πάλι, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Έφτασε πάλι εκείνη η ώρα της Κυριακής που πολλοί από εσάς αναζητάτε μία ταινία για να χαλαρώσετε στο σπίτι πριν ξεκινήσει η βδομάδα σας. Κι επειδή είμαι κορίτσι που κρατάει τις υποσχέσεις του… θυμάστε τότε με τη δεύτερη ταινία του Captain America που σας είχα τάξει πως θα σας λύσω τις όποιες απορίες; Ε, λοιπόν, η ώρα αυτή έφτασε κι είναι καιρός να μάθετε για τη «Μάχη της Νέας Υόρκης» που σας έλεγα τότε!

Όταν ο Loki της Asgard (Tom Hiddleston) κλέψει από τη S.H.I.E.L.D. το Τεσσεράκτιο, μία απίστευτα ισχυρή πηγή ενέργειας και υπνωτίσει τον πράκτορα Clint «Hawkeye» Barton (Jeremy Renner) και τον καθηγητή Erik Selvig (Stellan Skarsgård), ο διοικητής της S.H.I.E.L.D. Nick Fury (Samuel L. Jackson) αντιλαμβάνεται πως ήρθε η ώρα της υλοποίησης της «Πρωτοβουλίας των Εκδικητών». Έτσι αναθέτει στη Natasha «Μαύρη Χήρα» Romanoff (Scarlett Johansson) να βρει τον Bruce Banner (Mark Ruffalo) – ή αλλιώς Hulk – και στον πράκτορα Phil Coulson (Clark να ενημερώσει τον Tony Stark (Robert Downey Jr.) aka Iron Man, ενώ ο ίδιος συναντά των Steve Rogers (Chris Evans) aka Captain America. Στην περιπέτεια αυτή θα εμπλακεί και ο αδερφός του Loki, ο Thor (Chris Hemsworth), πρίγκιπας της Asgard, καθώς κι ο ίδιος θέλει να φέρει το Loki ενώπιον της δικαιοσύνης της Asgard για εγκλήματα κατά αυτής (βλ. πρώτη ταινία «Thor», ενημερώστε αν θέλετε περαιτέρω «εκπαίδευση»!). Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος εξακολουθεί να είναι υπό την απειλή της κακής χρήσης του Τεσσεράκτιου κι οι ήρωες θα πρέπει να συνεργαστούν, αφήνοντας κατά μέρος όσα τους χωρίζουν – τα οποία δεν είναι και λίγα! – προκειμένου να φέρουν εις πέραν την αποστολή τους.

 

Avengers 7Η ταινία του Joss Whedon («Firefly» TV Show, «Serenity») βασίζεται στις περιπέτειες των ηρώων της Marvel. Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες φαντασίας κι οι super heroes, τότε οι «Avengers» είναι η καλύτερη επιλογή για απόψε. Η ταινία κυλάει γρήγορα, ευχάριστα κι είναι γεμάτη δράση από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ναι, σίγουρα είναι ταινία του στυλ «σώζουμε την Αμερική, άρα όλον τον κόσμο», αλλά νομίζω πως πλέον το έχουμε συνηθίσει και τώρα πια μας αρκεί μία τέτοια παραγωγή να ανταποκρίνεται επάξια στο χαρακτηρισμό του είδους «περιπέτεια». Και πιστέψτε με, βγάζει «ασπροπρόσωπη» την κατηγορία.

Επιπλέον, έχει αρκετές χιουμοριστικές σκηνές κι ατάκες – και δε μιλάω μόνο για εκείνες του αγαπημένου μου Tony Stark! Χιχιχι! – οι οποίες «χαλαρώνουν» το θεατή ώστε στη συνέχεια να απολαύσει τις σκηνές μάχης. Εννοείται πως θα απολαύσετε άλλη μία cameo εμφάνιση του Stan Lee και πως δεν πρέπει να κλείσετε αμέσως την ταινία, για να μη χάσετε την post credits scene. Και φυσικά σε κάνει να περιμένεις πώς και πώς για το 2015 και τη δεύτερη ταινία των Avengers, το «Age of Ultron»! Α, επίσης… πάρτε και μία σκηνή στην οποία εγώ κάθε φορά κάνω head banging!

Έχω και μία ακόμη κατά νου που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, αλλά για τον φόβο του spoiler θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε μόνοι σας!
Για το καστ δε θα επεκταθώ για κάθε έναν ηθοποιό, καθώς όλοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν το χαρακτήρα που έπαιξαν σε προηγούμενες super hero ταινίες. Θα μιλήσω μόνο για το Mark Ruffalo, για τον οποίο είναι ο τρίτος κατά σειρά Hulk (πρώτος ήταν ο Eric Bana στο «Hulk» κι ακολούθησε ο Edward Norton με τον «Incredible Hulk») και που με μπερδεύει, γιατί δε μπορώ να αποφασίσω αν μου αρέσει περισσότερο αυτός ως Bruce Banner ή ο Norton – για τον Bana ούτε λόγος, επιεικώς απαράδεκτος!

Αυτός όμως στον οποίο σίγουρα θα σταθώ – το είχα και σκοπό, άλλωστε – δεν είναι άλλος από τον Tom Hiddleston στο ρόλο του Loki. Σίγουρα, όλοι απολαύσαμε τους σούπερ ήρωες, αλλά σχεδόν όλοι πλέον, όταν ακούμε για τους «Avengers», ο πρώτος που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο Loki, διότι κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους… villains!
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson, Jeremy Renner, Gwyneth Paltrow, Cobie Smulders κ.α.

You may also like