Πώς καταλαβαίνουμε αν έχουμε Αλλεργία ή κρυολόγημα;

ALLERGIES-facebookΞεκίνησε επίσημα η εποχή του έτους κατά την οποία οι αλλεργίες παρουσιάζουν έξαρση, όμως ταυτόχρονα οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη σημαίνουν ότι δεν έχουν υποχωρήσει ακόμη τα κρούσματα κρυολογήματος σε μικρούς και μεγάλους.

Αν και το κρυολόγημα οφείλεται σε ιό και η αλλεργία σε αντίδραση του ανοσοποιητικού σε κάποια ουσία (αλλεργιογόνα όπως η γύρη), υπάρχουν κοινά συμπτώματα στις δύο περιπτώσεις, συμπτώματα τα οποία μας δυσκολεύουν να κάνουμε την απαραίτητη διάκριση. Υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις που θα μας καθοδηγήσουν να τα ξεχωρίσουμε και επομένως να επιλέξουμε την καταλληλότερη μέθοδο αντιμετώπισης.

Με τρόπο απλό και κατανοητό, το παρακάτω γράφημα από το δίκτυο Doctor On Demand σε συνεργασία με την εταιρία Harris Interactive παρουσιάζει ποια είναι τα συμπτώματα που εκδηλώνονται μόνο σε περίπτωση αλλεργίας, ποια είναι τα συμπτώματα που εκδηλώνονται μόνο σε περίπτωση κρυολογήματος και ποια είναι τα κοινά συμπτώματα στις δύο περιπτώσεις.

Συμπτώματα αλλεργίας:
– φαγούρα στα μάτια, έκκριση δακρύων
– φαγούρα στα αυτιά και το λαιμό
– λαχάνιασμα

Συμπτώματα κρυολογήματος:
– πυρετός
– ρίγη
– πονόλαιμος ή «γρατζούνισμα στο λαιμό»
– πόνοι στο σώμα

Κοινά συμπτώματα:
– καταρροή
– ρινική συμφόρηση
– φτάρνισμα
– κόπωση
– βήχας

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η διάρκεια των συμπτωμάτων στην περίπτωση κρυολογήματος δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες, ενώ οι αλλεργίες μπορεί να επιμείνουν για αρκετούς μήνες.

Πηγή

You may also like