Σκορπιός: Βάθος και Πάθος

Tο πιο μυστηριώδες, χαρισματικό αλλά και παρεξηγημένο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου ανέτειλε στον ορίζοντα. Δυνατόν, πιστό, υπομονετικό, αποτελεσματικόαλλά παράλληλα και. σκοτεινό; Μυστηριώδες και Ιντριγκαδόρικο;  Oh, Yes!!! Δύσκολα ξεφεύγεις από τον Σκορπιό, από κάθε άποψη.

Σε “πιάνει” αμέσως, σε διαβάζει, καταλαβαίνει το βάθος του χαρακτήρα σου, τα μύχια της ψυχής σου. Δεν είναι τυχαίο  που τα μάτια τους είναι συνήθως τα πιο έντονα χαρακτηριστικά τους.

Μπορεί να τους λείπει το φιλικό χαμόγελο του Τοξότη, η ευστροφία και το λεπτό χιούμορ του Υδροχόου, ή το χαμόγελο και το νάζι του Ιχθύ, αλλά έχουν μια ακατανίκητη γοητεία και μια υποβόσκουσα σεξουαλικότητα που είναι ακαταμάχητη! Κι αν σας αρέσουν (όπως δυστυχώς στις περισσότερες γυναίκες) τα δύσκολα, τότε…επιλέξετε ένα Σκορπιό.

Όσο παραμένουν ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα, ένα πέπλο φόβου τους περιβάλλει και η μυστικοπάθειά τους δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ο Σκορπιός ξεχωρίζει για τα μάτια του, συνήθως μεγάλα, σκούρα, εκφραστικά, λυπημένα και ερωτικά. Αλλά και για τη ματιά του: διεισδυτική, βαθιά, σαν  ακτίνα λέιζερ: σε γδύνει και σε αφήνει εκτεθειμένο, νιώθεις πως σε κοιτάει και θέλει να σε ρουφήξει μέσα του, να σε πάρει μαζί του στην κάθοδο προς την Άβυσσο, πως δεν θέλει μόνο την καρδιά, το μυαλό και το κορμί σου αλλά αποζητά και την ψυχή σου.

Οι αστρολόγοι αναφέρονται στο Σκορπιό ως ένα «σταθερό, υδάτινο» ζώδιο. Φανταστείτε τον σαν μια επιφάνεια από πάγο που λειτουργεί ως καθρέφτης για τους σκορπιούς που σέρνονται κατά μήκος του, αναζητώντας κρυφές γωνιές για να τρυπώσουν. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, όμως, η ευαισθησία του και η υπερηφάνεια του τον κάνουν ευάλωτο και τρωτό σε ένα πολύ βαθύ και εσωτερικό επίπεδο.

Scorpio zodiac sign on space background

Φωτιά και Πάγος

Η εσωτερική του πυξίδα για τους ανθρώπους είναι συνήθως αλάθητη. Όταν αποφασίσει να αγαπήσει ένα Σκορπιός είναι συνήθως για πάντα, κι αυτό όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά μάλλον τους ανακουφίζει μια και το Συναίσθημα, ο ένας και βασικός άξονας της ζωής τους είναι εκείνο που τους θρέφει, από εκεί αντλούν τη δύναμη να καταδυθούν στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και να βγουν νικητές. Πάθος, καρμικές σχέσεις, ζήλια, μίσος, η σκοτεινή πλευρά του Εγώ-όλα εκείνα τα ποταπά συναισθήματα που ειδικά στον Έρωτα αναδύονται από τα βάθη της ανθρώπινης φύσης είναι δικά του, τα έχει κατακτήσει πλήρως. Μαζί του συντάσσονται συχνά όλα οι κρυφές, αθέατες δυνάμεις του σύμπαντος. Ο Σκορπιός ξέρει ν’ αγαπάει αλλά και να μισεί με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος.  Ξέρει πως ειδικά ο Έρωτας πολλές φορές μας καθοδηγεί στο πιο δύσκολο μονοπάτι, της Θυσίας-ενώ η άλλη του όψη, παίρνει το δρόμο της Μοναξιάς, της Κατάθλιψης αλλά και της Αυτοκαταστροφής.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που οι Σκορπιοί διαχειρίζονται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο είναι εκείνο της Μνήμης και του Χρόνου. Ο Σκορπιός, μαζί με τον Καρκίνο, δεν ξεχνά ποτέ. Είναι το  ζώδιο εκείνο που στον σκληρό του δίσκο αποθηκεύει περιστατικά, διαλόγους, βλέμματα, πικρές κουβέντες, άστοχες κινήσεις, ψεύτικα χαμόγελα, εξαπατήσεις και όταν έρθει η δική του ώρα, στο δικό του χρόνο- που δεν έχει καμία σχέση με τον χρόνο των υπολοίπων- εκδικείται όποιον και ό,τι τον πλήγωσε. Θυμάστε το παλιό ρητό ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο; Σκορπιός το έγραψε-σίγουρα!

Αγάπη και Μίσος: οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ένας θυμωμένος Σκορπιός είναι ένα ηφαίστειο που βράζει αλλά θα επιτρέψει μόνο λίγες σταγόνες λάβας να φανούν στην επιφάνεια.  Όταν αρχίσει να κοχλάζει, δεν θα σταματήσει αν δεν σβήσει παντελώς η εσωτερική φωτιά που τον καθοδηγεί, εκτός κι αν την αφήσει να τον κατατρώει και καταστραφεί ο ίδιος από εκείνη. Η μυστικοπαθής φύση τους, τους καθιστά του καλύτερους ντετέκτιβ από όλα τα υπόλοιπα ζώδια. Αν θέλετε να ψάξετε για κρυμμένα υπονοούμενα, βαθιά νοήματα, ν’ ανακαλύψετε κίνητρα, προθέσεις και διαθέσεις, ακόμη και αν σας απατά ο καλό σας ή η καλή σας, αναθέστε την έρευνα σε έναν Σκορπιό-θα βρει σίγουρα την άκρη!

Ο άντρας Σκορπιός (και όσοι έχουν ωροσκόπο και σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες σ’ αυτό το ζώδιο) είναι συνήθως ακαταμάχητος: ήρεμος, γλυκός, παθιασμένος εραστής, σαγηνευτικός, γεμάτος σεξ απήλ και μια ήρεμη, υπόγεια βαθιά γοητεία- ποια μπορεί να του αντισταθεί;  Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Σκορπιούς, κυρίως γιατί το βλέπουν ως μια μυστικιστική ένωση κορμιών και ψυχών, γιατί νιώθουν ότι μέσα από αυτό να επικοινωνήσουν ό,τι δεν λέγεται με τα λόγια. Η αρνητική πλευρά του διαθέτει χαρακτηριστικά που χρειάζονται γερό στομάχι για να τ’ αντέξεις: καχύποπτος, εκδικητικός, πεισματάρης, ανάλγητος, απόμακρος, εγωιστής μέχρι τελικής πτώσεως.

Η γυναίκα Σκορπιός μοιράζεται τη γοητεία και το σεξαπήλ, αλλά είναι πολύ πιο υπόγεια στον τρόπο που δρα και κατακτά το αντικείμενο του πόθου της: περιμένει, καραδοκεί, χαμογελά και ξέρει πως ερωτικά θα μείνει αξέχαστη. Μοιάζει με μια κατακόκκινη πιπεριά τσίλι: δύσκολο να της αντισταθείς, αλλά ακόμη πιο δύσκολο να αποφύγεις το κάψιμο!

Οι δυο πιο ισχυροί πλανήτες του ζωδιακού είναι άλλωστε οι σύμμαχοί της : ο παλιός, παραδοσιακός κυβερνήτης ο Άρης, που δείχνει και το σθένος και το ταλέντο…στο κρεβάτι ενώ ο πιο σύγχρονος, ο Πλούτωνας, σας δίνει τη δυνατότητα να κυριαρχήσετε πάνω στα πιο σκοτεινά σας ένστικτα, αλλά και να χρησιμοποιήσετε κάθε μυστική σας πλευρά ή αρνητικό στοιχείο του εαυτού σας, για να κερδίσετε αυτό που επιθυμείτε βαθιά.

Οι Σκορπιοί είναι εξαιρετικοί στη διαχείριση χρημάτων, αλλά και πολύ καλοί γιατροί-χειρουργοί ως επί το πλείστον. Καλλιτεχνικοί από τη φύση τους, ξεχωρίζουν ως ηθοποιοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες. Ως χρηματιστές και οικονομικοί σύμβούλοι θα διαπρέψουν, αλλά και σε  οποιοδήποτε επάγγελμα στο οποίο η ανάλυση, η έρευνα, ή η διεξοδική μελέτη των δεδομένων είναι από τους διάσημους ποιητές Ντύλαν Τομας και Έζρα Πάουντ, τους συγγραφείς Αλμπέρ Καμύ και Φέοντορ Ντοστογιέφσκι, τον μοναδικό και μεγαλοφυή καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσσο, την γοητευτική, γλυκιά Τζούλια Ρόμπερτς ή τη βαθιά, αντρική ματιά του Ρίτσαρντ Μπάρτον και το υπέροχο, γαλανό βλέμμα του γόη Αλαίν Ντελόν, μέχρι το ατσάλινο χαμόγελο της Χίλαρυ Κλίντον και την αφοσίωση της Μαρίας Κιουρί, ο Σκορπιός ξεχωρίζει και συγκινεί τα πλήθη.

Αυτό το διάστημα και με το Δία και τον Κρόνο στον αιγόκερω, να του κάνουν ένα ωραία εξάγωνο, μέχρι και το 2020, θα υπάρχει εύνοια σε μελλοντικά πλάνα, όπως και σε σχέσεις και συνεργασίες. Ό,τι χτιστεί αυτή τη διετία, θα έχει γερές βάσεις και θεμέλια.

Να θυμάστε κι αυτό, τις δύσκολες εκείνες μέρες που ο Σκορπιός έχει πέσει στην τρύπα του και δεν βγαίνει με τίποτα: Αν αποφασίσει να σας αγαπήσει, αν έχετε κερδίσει το σεβασμό του θα σας  αντιμετωπίζει πάντοτε με καταπληκτική ευγένεια, συγκινητική καλοσύνη, θα είναι δίπλα σας βράχος, με πίστη ακλόνητη και τεράστια γενναιοδωρία.

You may also like