Εμείς και η κυτταρίτιδα…

 Να μια λέξη που συνήθως μας ανησυχεί και μάλιστα μας εκνευρίζει κατά περιόδους όταν την βλέπουμε να γίνεται η κολλητή μας φίλη. Είναι αρκετές φορές που έχουμε κοιταχτεί στον καθρέφτη και έχουμε απογοητευτεί με αυτό που βλέπουμε. Τι εννοώ με αυτό; παρατηρούμε πως το δέρμα μας μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού ή υφή τυριού.Τι είναι η κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη σάρκα που μπορεί να υπάρχει στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς ή την κοιλιά.Πολλές φορές αισθανόμαστε ανήσυχοι από την κυτταρίτιδα ή φροντίζουμε πάντοτε να την καλύπτουμε, αλλά η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών, και συχνά θεωρείται «φυσιολογικό περιστατικό. Ορισμένες γνωστές αιτίες κυτταρίτιδας περιλαμβάνουν:

Κακή διατροφή

Αργός μεταβολισμός

Αφυδάτωση

Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

Ορμονικές αλλαγές

Συνολικό σωματικό λίπος

Πάχος και χρώμα του δέρματός σας

 Αν αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, η χρήση αιθέριων ελαίων πιστέψτε με θα σας βοηθήσει! Υπάρχουν τόσα πολλά αιθέρια έλαια για την υγεία του δέρματος, αλλά υπάρχουν μερικά που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Φυσικά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι μόνιμα, αλλά μαζί με μια υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και με την βοήθεια των αιθέριωνελαίων μπορεί να το δέρμα σας να φαίνεται λιγότερο χαραγμένο στο εγγύς μέλλον! Τα πιο hot essential έλαια για την κυτταρίτιδα λοιπόν…

   1. Γκρέιπφρουτ

Σίγουρα το γκρέιπφρουτ έχουμε συνηθίσει να το δοκιμάζουμε για να αποτραπεί η αύξηση του σωματικού βάρους. Το έλαιο γκρέιπ φρουτ μπορεί να μειώσει το σχηματισμό λίπους και το αναζωογονητικό άρωμα εσπεριδοειδών να μας δημιουργεί καλή διάθεση. Όταν πρόκειται για φυσικές θεραπείες για κυτταρίτιδα, θα δείτε σίγουρα το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ξανά και ξανά ως κορυφαία επιλογή.

2.Κέδρος

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη δέντρων κέδρου που μπορεί να είναι πηγές αιθέριου ελαίου κέδρου. Οι δραστικές ενώσεις του αιθέριου ελαίου του Cedarwood, είναι γνωστό ότι έχουν διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις και στυπτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας στο σώμα σας.

3. Μάραθο

 Το έλαιο μάραθου μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία των ορμονών σας με φυσικό τρόπο. Είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την προώθηση της ισορροπίας των ορμονών στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση. Το αιθέριο έλαιο μάραθο έχει μια πικάντικη γλυκιά μυρωδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στη λοσιόν σώματος άρωμα βουτύρου . Εφαρμόστε την λοσιόν καθημερινά για να στοχεύσετε περιοχές που κυνηγούν κυτταρίτιδα.

Πώς χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια για την κυτταρίτιδα;

 Χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας κάθε βράδυ μετά το ντους με ελαφρύ μασάζ. Ο κύριος τρόπος χρήσης των αιθέριων ελαίων για κυτταρίτιδα είναι τοπικά στο δέρμα για να αυξήσουν τη μικροκυκλοφορία και την λεμφική αποστράγγιση. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά όταν θα περάσουν λίγες εβδομάδες, θέλει υπομονή και επιμονή. Ένα χαρακτηριστικό που αντιπροσωπεύει εμάς τις γυναίκες…

You may also like