Στο “Δρόμο του Μεταξιού” για 2η χρονιά το Sani Gourmet…..

SG14 visual _1395415931279Διανύοντας φέτος τη δέκατη χρονιά του, το Sani Gourmet έχει καταφέρει να γίνει κάτι περισσότερο από μια ετήσια επιτυχημένη εκδήλωση γαστρονομίας. Είναι πλέον ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών “ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. Το φαγητό προσδιόριζε πάντα τις κοινωνίες, απόλυτα συναρτώμενο με τις παραγόμενες σε κάθε περιοχή πρώτες ύλες, ανάλογα δε με την εξέλιξη του κάθε πολιτισμού εξέφραζε πιο γλαφηρά απ’ οτιδήποτε άλλο την καθημερινότητα των ανθρώπων στο στενό περιβάλλον του σπιτιού αλλά και στο ευρύτερο της κοινότητας, μέσω των λατρευτικών εκδηλώσεων και των εορτών που τις συνόδευαν, πάντα με το φαγητό συνδετικό κρίκο.

Πέρσι το Sani Gourmet ξεκίνησε τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η οποία συνεχίζεται φέτος, με τη φιλοδοξία να τερματιστεί έχοντας αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη συζήτηση περί γαστρονομίας, πέραν του ότι το φαγητό δένει πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Γι’ αυτό το λόγο διευρύνει τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν, με προσκεκλημένους σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους, ενδιαφέρουσα διάσταση στη θεματική αυτή ενότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον δικό μας Τάσο Μαντή του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου “Hytra”, τον Anar V. Gasimov από το Αζερμπαϊτζάν, γνωστσό για τις καινοτομίες που έχει εισάγει στην γαστρονομία του τόπου του, τον Alfred Prasad, υπήρξε ο νεαρότερος chef που πήρε αστέρι Michelin από την Ινδία, τον Hamid Salimian από την Περσία και την Tekuna Gachechiladze από τη Γεωργία, διάσημης δημιουργού του Supra Nova – του concept της Νέας, Γεωργιανής Κουζίνας  (Georgian Nouvelle Cuisine).

Μάλιστα φέτος, το Sani Resort είχε την τιμή  να βραβευτεί για τις υπηρεσίες του από διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς.

Sani-Resort-Greece_CNT_25jun12_pr_b_646x430Tourism awards 2015:

Στις 12/3/15 τα Tourism Awards 2015 απένειμαν στο Sani Resort το βραβείο Gold, στην κατηγορία Πρωτοβουλίες για την Προστασία του Περιβάλλοντος. Ο ίδιος φορέας ξεχώρισε το εστιατόριο Ντομάτα, που κέρδισε το βραβείο Silver στην κατηγορία Καινοτόμο Concept Εστιατορίου.

Active Greece Award

Την ίδια ημερομηνία, η Active Business Publishing σε συνεργασία με την STATBANK.gr βράβευσε το SaniResort ως την πιο εύρωστη ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Ελλάδα.

Βραβείo Ανθρώπινου Δυναμικού για την Προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο

Το SR βραβεύτηκε φέτος απο την εταιρεία KPMG μέσω του περιβαλλοντικού προγράμματος Sani Green. Είναι μια σημαντική, διεθνής διάκριση καθώς το πρόγραμμα Sani Green ειναι το αποτελεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας απο την πλευρά του προσωπικού, που εκπαιδεύεται κατ’ελάχιστον 2 ώρες ανα άτομο στα περιβαλλοντικά θέματα, on-the-job.

ΜΑΚΕ-Α-WISH

Συμβολή στην πραγματοποίηση ‘’μίας ευχής’’ ενός παιδιού που είχε ως αποτέλεσμα το ‘’ευχαριστήριο’’ βραβείο για την συγκεκριμένη υποστήριξη.

You may also like