Τα μυστικά ομορφιάς των γυναικών της Μέσης Ανατολής

Αναμφισβήτητα, οι γυναίκες, πουκατάγονται από την Τουρκία και, γενικότερα, τη Μέση Ανατολή, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να περιποιούνται τον εαυτό τους και να δείχνουν πάντοτε πανέμορφες.

Το παν για εκείνες – εδώ και αιώνες – είναι η σωστή φροντίδα του προσώπου και της επιδερμίδας τους, χρησιμοποιώντας, ως επί των πλείστων, μόνο φυτικά προϊόντα.

Ποιά είναι όμως αυτά τα μυστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες γυναίκες του πλανήτη;

Ροδόνερο – Το μαγικό για την ομορφιά «νερό»

Το ροδόνερο είναι προϊόν επεξεργασίας του ελαίου του τριαντάφυλλου και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα μας. Καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος, συμβάλλει στην ενυδάτωση και διατηρεί την ισορροπία του PHστο δέρμα. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην αναγέννηση των ιστών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο ντεμακιγιάζ.

Λεβαντόνερο

Το νερό λεβάντας, όπως και το ροδόνερο, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα μας – ειδικά την ευαίσθητη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε λαιμό και πρόσωπο και συμβάλλει στην επούλωση από κοψίματα και εγκαύματα.

Χαμάμ

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας το χαμάμ – το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, μυστικό ομορφιάς. Το χαμάμ έχει πολλαπλά οφέλη. Απομακρύνονται, με την απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα, ανοίγουν οι πόροι και φεύγουν οι τοξίνες. Επιπλέον, το χαμάμ βοηθά στη σύσφιξη και βελτιώνει την ελαστικότητα. Τέλος, ενισχύει το κυκλοφορικό μας σύστημα και έχουμε περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια.

Τα παραπάνω μυστικά βοηθούν στονα γίνουμε ομορφότερες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση, να μας εκτιμάμε και να χαμογελάμε. 

«Beauty has so many forms, but the most beautiful thing is confidence and loving yourself».

You may also like