Τα tοp 5 νησιά για το Σαββατοκύριακο, από την Ελευθερία Σπυράκη

2bd467f7a259822dce7daac09acc5546 Αν δεν έχουμε φύγει ακόμα για τις “κανονικές” διακοπές, τι καλύτερο θα μπορούσαμε να επιλέξουμε , από μία μίνι απόδραση σε κάποιο νησάκι, κοντινό ή μακρινό.

Οι προορισμοί, φίλοι μου, είναι πολλοί και τα hot spots που διαθέτουν ακόμη περισσότερα και φυσικά απευθύνονται σε όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Σπέτσες:
Το νησί της Μπουμπουλίνας είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για όσους αποφασίσουν να κάνουν μια μικρή εξόρμηση χωρίς να ταλαιπωρηθούν αρκετή ώρα μέσα στο πλοίο. Οι παραλίες του νησιού είναι υπόδειγμα καθαριότητας και τα νερά απίστευτα δροσερά (βλέπε Kaiki beach). Όταν ο ήλιος πέσει όμως, τα φώτα και η διάθεση δεν αργούν να ανέβουν και σιγά-σιγά το πάρτι ξεκινά. Για την νυχτερινή σας διασκέδαση έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο Adore Spetses, αλλά και το Güzel, που θεωρούνται από τα καλύτερα στέκια, αφού τόσο η ατμόσφαιρα, όσο και οι αιθέριες υπάρξεις δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Άνδρος:
H Άνδρος ή αλλιώς το νησί των εφοπλιστών σας καλεί να περάστε τις πιο ειδυλλιακές και συνάμα χαλαρές στιγμές των διακοπών σας. Οι ρυθμοί του νησιού δεν επιβάλλουν κραιπάλες, αλλά chill out καταστάσεις ανάμεσα σε κεριά και ένα μπουκάλι κρασί στο εστιατόριο της αρεσκείας σας. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο Μπατσί και τη Χώρα… δυο προορισμοί, σκέτη μαγεία.

Ύδρα:
Θεωρείται δικαίως το κόσμημα του Αργοσαρωνικού, προσελκύει πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες τόσο λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της, όσο και λόγω του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος και του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από όλα τα άλλα ελληνικά νησιά, μικρά ή μεγάλα, είναι το γεγονός ότι εδώ το θορυβώδες αυτοκίνητο είναι απαγορευμένο και οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια, δια θαλάσσης και με τα συμπαθητικά γαϊδουράκια . Ωστόσο το μπάνιο στην Ύδρα ισούται για πολλούς με βουτιές από τα βράχια στην άκρη του λιμανιού, κάτω από τα beach bars «Σπηλιά» και «Ydronetta» ή στον κόλπο μπροστά από το trendy bar-restaurant «Castello» στο Καμίνι. Υπάρχουν όμως και πιο κλασικές παραλίες, προσεγγίσιμες με καΐκια και θαλάσσια ταξί, τα οποία αναχωρούν από το Ρολόι στο κέντρο του λιμανιού.

10425567_799112020099960_1633801832_nΜύκονος:
To νησί της αμαρτίας, έχει βάλει ήδη τα καλά του και σας περιμένει για να ζήσετε στον ξέφρενο ρυθμό του. Κάθε σοκάκι καημός, κάθε καημός και ένας celebrity, τον οποίο σίγουρα θα εντοπίσετε να κάνει τις βόλτες του στα φημισμένα σοκάκια της Μυκόνου. Όσο για το Super Paradise, το Νammos, την Ψαρού, το Καλό Λιβάδι, τον Πάνορμο και την Φτέλια, σας περιμένουν να βάλετε τα brazilian σας και να ανεβάσετε την θερμοκρασία. Είστε στην Μύκονο και δεν θα βγείτε έξω; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. Βρίσκεστε στο νησί των ανέμων και δεν θα τιμήσετε τα cocktails του; Βάλτε τα καλά σας, ( κορίτσια μου, μακριά από ψηλοτάκουνα) και κάντε ένα Μύκονος by night, καλό θα σας κάνει. Προτιμήστε τα Queen of Mykonos & Champagne, Caprice of Mykonos, Güzel, Cavo Paradiso και Tropicana beach bar για να λικνιστείτε.

Τήνος:
Η ομορφιά και η γραφικότητα του συγκεκριμένου νησιού δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Νησί ταυτισμένο με τους προσκυνητές της Μεγαλόχαρης, η Τήνος κρύβει πραγματικά ατού πίσω από την τουριστική «βιτρίνα» του λιμανιού: δεκάδες χωριά για σαφάρι αρχιτεκτονικών εμπειριών, μουσεία πρώτης γραμμής, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους κι ένα ιντριγκαδόρικο για τους πεζοπόρους ημιορεινό τοπίο σπαρμένο με παλιά λατομεία και μονοπάτια. Από το νησί όμως δεν λείπουν και οι γαστρονομικές εκπλήξεις. Εύφορο κυκλαδονήσι, με φημισμένα τοπικά προϊόντα και γαστρονομικές φιέστες, η Τήνος σου ανοίγει την όρεξη από τη στιγμή που βγαίνεις στο λιμάνι το πρωί και πετυχαίνεις τη λαϊκή των ντόπιων παραγωγών πλάι στο ΚΤΕΛ. Το φημισμένο αγκιναράκι, η λιαστή ντομάτα και η κάππαρη, τα τυριά (τηνιακό τυράκι, γραβιέρα, πικάντικη κοπανιστή) και τα αλλαντικά (χοιρινό λουκάνικο, λούζα) είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα της που φιγουράρουν σε καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και στις ταβέρνες (αγκιναρόπιτα, αγκινάρες αλά πολίτα, φρουτάλια, ντοματοκεφτέδες, αλλά και σελινάτο φρικασέ ). Στα ζαχαροπλαστεία της Χώρας και του Κάμπου αναζητήστε αμυγδαλωτά, παστέλι, λυχναράκια (πασχαλινές γλυκές τυρόπιτες), ξεροτήγανα και ψαράκια (ψημένο φύλλο με γέμιση από καρύδι και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη).

 

Όπου και να επιλέξετε να πάτε, εφοδιαστείτε με διάθεση, κέφι, χαμόγελο, θετική σκέψη και φυσικά με τα μαγιό σας. Και μην ξεχάσετε να κάνετε και μια βουτιά για εμάς που θα μείνουμε πίσω στην Αθήνα και θα ξεροσταλιάζουμε από την ζέστη…  Να περάσετε super!

 Σχετικά άρθρα:

Ποια είναι τα καλύτερα spots για το πρώτο ραντεβού; από την Ελευθερία Σπυράκη

4 εξωτικοί παράδεισοι, από τη Νατάσα Σχοινά

Οι 5 πιο hot ανοιξιάτικες αποδράσεις στην Ελλάδα

Smells like summer in Athens: Τα καλύτερα μέρη για να χαλαρώσετε, από την Ελευθερία Σπυράκη

Τα 10 καλύτερα μέρη για περίπατο στην Αθήνα, από την Ελευθερία Σπυράκη

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ελευθερία Σπυράκη, πατήστε εδώ 

You may also like