Τοξότης, ο αναζητητής της περιπέτειας

Φτάσαμε στην εποχή του μύστη, φιλοσόφου και αναζητητή της περιπέτειας  Τοξότη, που είναι και ο πιο επίμονος αναζητητής της αλήθειας και του νοήματος της ζωής από όλα τα άλλα ζώδια.  Το συναρπαστικό αυτό ζώδιο μόλις προ ολίγου παρέλαβε την σκυτάλη από τον σοβαρό, παθιασμένο και εμμονικό Σκορπιό.

Πόσο δύσκολο είναι να μην αγαπήσει κανείς  αυτό το γελαστό, χαρούμενο, φιλοσοφημένο ζώδιο! Είναι αδύνατον αν μην λατρέψει κανείς την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία, τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωή του, τη φιλική συμβουλή του, το χιούμορ, την ευφυΐα και την έλλειψη πονηριάς και συμφεροντολογικής διάθεσης.

Αν ψάχνετε έναν αιώνιο έφηβο, με τάσεις φιλοσοφικής αναζήτησης, χαριτωμένα ανώριμο και ανεύθυνο αυτός είναι ο Τοξότης. Ως ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα που ειναι, δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε στον ενθουσιασμό του και στη χαρά της ζωής (joie de vivre) που τον κυριεύει, καθώς ψάχνει πάντα το Υψηλό, το Μεγάλο, το Ωραίο, το Άπιαστο. Η ματιά πηγαίνει πάντοτε λίγο πιο πέρα, αφήνοντας πίσω του κάθε τι που είναι πεζό, βαρετό και δύσκολο. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να στεκόμαστε και στις λεπτομέρειες.

Ο Τοξότης είναι πανέξυπνος αλλά και αφελής, πονηρός αλλά και πιάνεται κορόιδο πιο εύκολα από τους άλλους γιατί εμπιστεύεται και βλέπει το καλό και όχι το κακό-ή μάλλον αρνείται να το δει…Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Φιλάνθρωπος αλλά και φιλόζωος, αγαπάει τα ζώα και τους ανθρώπους εξίσου.

Γοητευτικός, χαρισματικός, είναι ενίοτε ή μάλλον συχνά…άπιστος και ασταθής στα ερωτικά του, ο Τοξότης στην πιο χαμηλή του δόνηση, μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, μπορεί να πει ψέματα με την ίδια άνεση που θα μιλήσει Ρωσικά, ως καλός διπλός κατάσκοπος! (call me 007).
Με σύμβολό του το τόξο, κατά πάσα πιθανότητα ψάχνει για την καταλληλότερη έξοδο-way out is my other name…

Με τον Κρόνο στον Τοξότη από πέρυσι το Δεκέμβριο, να μπαινοβγαίνει στο ζώδιό του, ειδικά οι Τοξότες (αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού) θα πάρουν πολλά και δύσκολα μαθήματα ενηλικίωσης και απότομης προσγείωσης στην καθημερινότητα. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ό,τι δεν λειτουργεί θα διαλυθεί για να μπορέσει να χτιστεί κάτι καλύτερο.

Ο Κρόνος θα τους φέρει δυσφορία και περιορισμό, αλλά είναι απαραίτητα και τα δύο για να μπορέσει κανείς να προχωρήσει παραπέρα και να ξεδιαλύνει τα θέματα εκείνα που εδώ και πολύ καιρό λιμνάζουν στη ζωή τους, δημιουργώντας βαλτώδεις περιοχές. Ας μην ξεχνάμε, πως ο Τοξότης έχει κάτι σπάνιο σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια: δεν φοβάται τις αλλαγές,  αλλά τις καλοδέχεται.

Για όλους τους Τοξότες, τους λάτρεις της περιπέτειας και του διαφορετικού  η ζωή είναι ένα ταξίδι, γιατί όπως λέει και ο Παντελής Βούλγαρης, στην ομώνυμη ταινία, όλα είναι δρόμος.

“I’m not afraid of death; I just don’t want to be there when it happens.”

Woody Allen 1/12/1935

 

You may also like