Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν ξυπνάμε το πρωί

Δύσκολα αλλάζεις την καθημερινότητά σου. Όμως όταν ξέρεις ότι μία συνήθειά σου παραείναι κακή, πρέπει να το ξανασκεφτείς!

Και η αλήθεια είναι πως για πολύ κόσμο ο καφές είναι συνήθεια. Ειδικά, ο πρωινός τον οποίο πάρα πολλοί τον πίνουν με το που ξυπνούν… Χωρίς καν να έχουν βάλει κάτι στο στόμα τους. Ωστόσο, φαίνεται πως αγνοούν πως τον πρωινό καφέ θα πρέπει να τον πίνουν πάντα μετά το πρωινό. Και ποτέ με άδειο στομάχι.

Τι λέει η έρευνα…

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης & Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Bath, εξετάστηκε η επίδραση του διακοπτόμενου ύπνου και του πρωινού καφέ σε μια σειρά διαφορετικών μεταβολικών δεικτών.

Έγιναν δοκιμές σε άτομα που κατανάλωσαν καφέ αμέσως μόλις ξύπνησαν και πριν το πρωινό. Η έρευνα έδειξε ότι ο δυνατός καφές που καταναλώθηκε με άδειο στομάχι, αύξησε το μεταγευματικό γλυκαιμικό φορτίο κατά περίπου 50%.

«Με απλά λόγια, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μας εξασθενεί όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ο καφές. Ειδικά έπειτα από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό τρώγοντας πρώτα και πίνοντας καφέ αργότερα» επισημαίνει ο καθηγητής James Betts, από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης και Μεταβολισμού του βρετανικού πανεπιστημίου.

Πηγή: baby.gr

Featured image: unsplash.com/@heftiba

You may also like