Τρώμε πατάτες για να χάσουμε κιλά;

patates k-magΜήπως αυτό που χρειάζεται να προσθέσετε στην διατροφή σας (κι όχι να αφαιρέσετε ) για να περιορίσετε την αύξηση του σωματικού σας βάρους,  είναι η πατάτα;

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McGill, ένα απλό εκχύλισμα πατάτας μπορεί να περιορίσει την αύξηση του σωματικού βάρους, που μπορεί να προκαλέσει μια διατροφή πλούσια σε λίπος και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια, που στην αρχή ζύγιζαν κατά μέσο όρο 25 γραμμάρια και τα οποία ακολούθησαν μια πλούσια σε θερμίδες δίαιτα για 10 εβδομάδες. Από τις μετρήσεις, που ακολούθησαν, προέκυψε ότι η μία ομάδα ποντικιών «πήρε» περίπου 16 γραμμάρια, ενώ η δεύτερη ομάδα, που ακολούθησε την ίδια δίαιτα, αλλά ταυτόχρονα λάμβανε και το εκχύλισμα από την πατάτα, «πήρε» λιγότερο βάρος (μόλις 7 γραμμάρια).

Τα αποτελέσματα αυτά εντυπωσίασαν τόσο πολύ τους ειδικούς, που αποφάσισαν να επαναλάβουν το πείραμα για να τα επιβεβαιώσουν.

Τα παραπάνω οφέλη του εκχυλίσματος οφείλονται στην υψηλή συγκέντρωσή του σε πολυφαινόλες, ένα ευεργετικό συστατικό, το οποίο συναντάμε στα φρούτα και τα λαχανικά.
«Η ημερήσια δόση του εκχυλίσματος, που χρησιμοποιήθηκε, προήλθε από 30 πατάτες. Φυσικά, δεν συμβουλεύουμε κανέναν να καταναλώσει μια τόσο μεγάλη ποσότητα πατάτας μέσα στην ημέρα, γιατί κάτι τέτοιο θα συνοδευόταν με την πρόσληψη ενός μεγάλου αριθμού θερμίδων», εξηγεί ο Stan Kubow, βασικός συγγραφέας της παραπάνω μελέτης. Αυτό που θα ήθελαν οι ερευνητές, είναι το εκχύλισμα να διατίθεται σε μορφή συμπλήρωμα διατροφής ή ως συστατικό μαγειρέματος.

Πηγή: εδώ 

You may also like