Υπέροχο Καλοκαίρι με βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το καλοκαίρι, η πιο ωραία εποχή του χρόνου, είναι η στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λίγο περισσοτερο χρόνο για τον εαυτό μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούμε να κλείσουμε τους υπολογιστές, τις εκκρεμότητες που έχουμε και να απολαύσουμε ένα καλό βιβλίο. Κι αν καταφέρουμε περισσότερα από δυο; Τότε αισθανόμαστε ότι κάναμε άθλο. Οι εκδόσεις Διόπτρα είναι εδώ πάντως, για να μας βάλουν “λογοτεχνικά” στο κλίμα των διακοπών. Και κυρίως για να μας βοηθήσουν να ονειρευτούμε … το καλοκαίρι μας!

Στην ελληνική πεζογραφία, η πολυγραφότατη, ευρηματική και ταλαντούχα Αλκυόνη Παπαδάκη επιστρέφει με Τα όμορφα τοπία της Κόλασης. Tι να πρωτοπεί κανείς για ένα ακόμα αριστούργημα της εμβληματικής συγγραφέως, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή γεμίζοντάς την εικόνες. Πάντα θα υπάρχει λόγος τα τοπία της Κόλασης να είναι… όμορφα. Αρκεί να το δεις.

Η Πάστα Σεράνο, το πρώτο μυθιστόρημα του Τάκη Ζαχαράτου, είναι μια αφήγηση βγαλμένη κατευθείαν από τη ζωή, η οποία θα σας εκπλήξει και θα σας συγκινήσει. Ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό ξεδιπλώνοντας ακόμα ένα ταλέντο του, αυτό του συγγραφέα… Και μας καλεί να ταξιδέψουμε μέσα από τις συγκινητικές σελίδες του πρώτου βιβλίου του. (Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί στην Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ.)

Activity books για μικρούς και μεγάλους

Φυσικά δεν μπορούμε να μην είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τα δύο ακτίβιτι μπουκ από το «Γεωγραφία είναι πολύ κουλ!»! Μπορεί μία σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στη γεωγραφία να γίνει ό,τι πιο επιδραστικό αυτή τη στιγμή στα ελληνικά social media; Μπορούν οι διαχειριστές της όχι απλώς να μοιράζονται γνώση αλλά και το πάθος τους για αυτή και σε λιγότερο από δύο χρόνια να έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 280.000 ανθρώπους; Αυτό έχει πετύχει η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ, μια σελίδα με πρωτότυπο τίτλο, δημιουργία του πιο κουλ Γεωγραφόπουλου! Τα βιβλία αυτά, φτιαγμένα από την ομάδα που διαχειρίζεται τη σελίδα, είναι πιστά στην αισθητική της, στο χιούμορ, στις γνώσεις για τη γεωγραφία και τον κόσμο. Και φυσικά στη διαδικασία απόκτησης αυτών των γνώσεων, μέσα δηλαδή από έρευνα στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Γιατί η γνώση είναι υπέροχη, αλλά θέλει και λίγο κόπο για να αποκτηθεί! 

Ξένη Πεζογραφία για να “ταξιδέψουμε” …

Στην ξένη πεζογραφία, Ο Προφήτης, το αθάνατο αριστούργημα του Χαλίλ Γκιμπράν, έρχεται σε μια νέα έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερα από 150 ανέκδοτα ως τώρα ποιήματα και ρήσεις του δημιουργού. Η παρούσα έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί περιλαμβάνει επίσης άγνωστα κείμενα του Γκιμπράν που ο Dalton Hilu Einhorn εντόπισε το 2017 στα αρχεία Γκιμπράν/Χάσκελ στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα.

Το Κτήνος της Leticia Sierra δεν είναι μόνο ο τίτλος ενός σπουδαίου μυθιστορήματος, αλλά και μία ένδειξη του τι θα συναντήσετε μέσα σ’ αυτό. Το πτώμα ενός ευυπόληπτου άντρα βρίσκεται σε μια κακόφημη περιοχή. Η κοινωνία συνταράσσεται. Η δημοσιογράφος Ολίβια Μαράσα και ο αστυνόμος Κάστρο θα βρεθούν στα ίχνη της λύσης. Ή έτσι νομίζουν…

Η Γυάλινη Πεταλούδα της Katrine Engberg, συγγραφέα του συναρπαστικού θρίλερ Η Ένοικος, θα σας μεταφέρει στην Κοπεγχάγη με πρωταγωνιστές για ακόμη μία φορά τους Κέρνερ και Βέρνερ. Ένα φαινομενικά τέλειο υγειονομικό σύστημα σε αποσύνθεση. Ένα πτώμα έρχεται στην επιφάνεια. Θα βρεθεί άραγε η αρχή του νήματος;

Και για τα παιδιά;

Στην παιδική λογοτεχνία, έρχεται το Διάστημα στη σειρά «Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων». Όλες οι παιδικές απορίες για το διάστημα λύνονται σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις.

Τέλος, στη σειρά «Φανταστικά τατουάζ» οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τις Ζωγραφιές με πειρατές και τις Ζωγραφιές με πριγκίπισσες.

Καλή ανάγνωση!

You may also like