Χάρισε μία ανάσα στα καλλυντικά σου, από την Εύη Τσανάκα

1d758a1d16838de014028ff791f63f02Έχουν τα καλλυντικά μας ημερομηνία λήξης; Μα φυσικά, είναι η απάντηση. Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που είμαι φανατική υποστηρίκτρια του να μην μαζεύεις στο νεσεσέρ σου έναν σκασμό προϊόντα, όταν όλοι γνωρίζουμε πως θα καταλήξεις πάλι να χρησιμοποιείς τα 4-5 αγαπημένα σου ξανά και ξανά. ‘Ετσι, για να μην χρειάζεται να πετάς τις αρχαίες συσκευασίες στο καλάθι των αχρήστων πάμε να δούμε πως μπορείς να δώσεις πνοή τόσο στα καλλυντικά σου όσο και στα οικονομικά σου.

Το πρόβλημα βρίσκεται κατά κύριο λόγο σε όσα βρίσκονται σε υγρή ή κρεμώδη υφή. Αυτά έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και καλό είναι η χρήση τους να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες μετά τη λήξη τους. Δερματοπάθειες και αλλεργίες είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η παρατεταμένη χρήση μετά τη λήξη τους.

Συνεπώς, εάν η δική σου καθημερινότητα δεν απαιτεί την τακτική εφαρμογή υγρού foundation τότε καλύτερα να μην αγοράσεις ένα. Άλλωστε σου έχω μιλήσει και παλιότερα για εκείνες τις εναλλακτικές που έχεις ώστε να δημιουργήσεις το τέλειο καμβά του μακιγιάζ σου.

Για αυτά όμως που είναι σε μορφή compact ή αλλιώς συμπαγή τότε τα νέα είναι μάλλον ευχάριστα καθότι μπορούν να γίνουν σαν καινούργια μ’έναν απλό τρόπο. Πάρτε τη πίσω πλευρά ενός μαχαιριού ή ένα ξυραφάκι και ξύστε την επιφάνεια από τις σκιές, τα ρουζ και τα κραγιόν σας και έτσι αμέσως τα προϊόντα σας ξαναζωντανεύουν γρήγορα, ανέξοδα και αποτελεσματικά.

ead106533bc7a25e813b196e219cdc82Extra Tip: Στα κραγιόν μπορείς να εφαρμόσεις μια ακόμη τακτική αποστείρωσης. Πέρασε τη φλόγα ενός αναπτήρα 2-3 φορές με γρήγορες κινήσεις και έπειτα σκούπισε με ένα μαντηλάκι την επιφάνειά τους. Τα μικρόβια έχουν σκοτωθεί και το προϊόν είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση.

Τέλος, μην αμελείς, την συχνή αλλαγή της αγαπημένης σου μάσκαρα που τοποθετείται στα πολύτιμα μάτια σου και δεν πρέπει για κανένα λόγο να την χρησιμοποιείς για χρόνια ολόκληρα. Η διάρκεια ζωής της, κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι αυστηρώς αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία της, ώστε να είσαι σίγουρη πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη περιοχή.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: DETOX’S PROJECT, από την Εύη Τσανάκα

You may also like