Χρυσοί κανόνες για όλα τα καλοκαιρινά αθλήματα!

d31864324f70d410f5d05d018b59de22Ακόμα κι αν αθλούμαστε από ευχαρίστηση ή γιατί απλά μας κάνει κέφι, οφείλουμε να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Όχι μόνο για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από σωματική άποψη, αλλά για να διατηρούμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, με τον σωστό τρόπο. (το είπα σωστά άραγε;)

Διαβάστε ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να τηρούμε!

-Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό όση ώρα κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

-Μην παραλείπετε να φοράτε αντηλιακό.

-Ακολουθήστε το σπορ της αρεσκείας σας. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με περισσότερα από ένα, διότι με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσετε διαφορετικούς μυς κάθε φορά και, το βασικότερο, με διαφορετικό τρόπο.

-Αποφύγετε τα σπορ τις ώρες που ο ήλιος είναι επικίνδυνος. Προτιμήστε τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Μην παραλείπετε τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο.

-Πριν ξεκινήσετε κάποιο σπορ, ελέγξτε προσεκτικά το χώρο εκγύμνασης να είναι καθαρός από σπασμένα γυαλιά ή αιχμηρά αντικείμενα. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

-Προσπαθήστε να μην ενοχλείτε όσους βρίσκονται στην παραλία. Αν χρειαστεί, απομακρυνθείτε λίγο.

-Αποφύγετε οποιοδήποτε σπορ αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το γεύμα σας. Μην ξεκινάτε την άσκηση χωρίς να έχετε κάνει λίγη προθέρμανση. Μετά το τέλος, μπορείτε να κάνετε λίγες ασκήσεις διατάσεων.

Πηγή: εδώ

You may also like