Έκθεση «Exagone»: Νέοι Γάλλοι Καλλιτέχνες στην γκαλερί Beton7

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑφορμή για μία ιδιαίτερη βόλτα στον Βοτανικό αποτελεί η νέα έκθεση της γκαλερί Beton7, η οποία ξεκινά την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης αλλά και της γαλλικής κουλτούρας θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν από κοντά ενδιαφέροντα έργα νέων Γάλλων καλλιτεχνών που υιοθετούν διαφορετικές πρακτικές και χρησιμοποιούν ιδιαίτερα υλικά με μια ξεχωριστή προσέγγιση στην καλλιτεχνική έρευνα. Στην έκθεση με τίτλο “HEXAGONE” τα έργα τους αναφέρονται σε εικόνες και πολιτιστικές αφηγήσεις της ζωής, καθώς και στην απεικόνιση προσωπικών ιστοριών. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο απ’ όλα; Τα έργα αυτά δημιουργήθηκαν κατά την παραμονή τους στην Αθήνα και έχουν άρωμα ελληνικής πρωτεύουσας! Χρησιμοποιούν μάλιστα μια μεγάλη γκάμα μέσων, μεταξύ των οποίων η γλυπτική, η φωτογραφία, οι εγκαταστάσεις, το βίντεο και ο ήχος και θα φέρουν τον επισκέπτη σε επαφή με όλες αυτές τις διαφορετικές μορφές έκφρασης.

Συγκεκριμένα, η Fanny Boulord δουλεύει με βάση την καρτ-ποστάλ που, όπως λέει: “ με οδηγεί στο να εξερευνήσω την πόλη της Αθήνας. Από το ξεκίνημά της ως ένα γρήγορο και φτηνό μέσο επικοινωνίας, η καρτ-ποστάλ έγινε σταδιακά ενθύμιο διακοπών με τις εικόνες και τις επιχρωματισμένες της φωτογραφίες — ένα μικρό έργο τέχνης ‘της τσέπης’.”

Από την άλλη, η Élodie Poncon, δουλεύει την ιδέα του αρχείου, τις τεχνικές αρχειοθέτησης και τον τρόπο που διατηρούμε και ταξινομούμε τη μνήμη μας, συνήθως κατά ημερομηνία και τόπο, ενώ ψηφιακά την τοποθετούμε σε φακέλους και υποφακέλους. Η καλλιτέχνιδα ταξινομεί τις φωτογραφίες που τράβηξε στην Ελλάδα με ένα διαφορετικό τρόπο δημιουργώντας μια σειρά από poster, σωστή απόλαυση για τη ματιά του θεατή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤέλος, το έργο της Amandine Vaïtiare Michèle Gauthier καταπιάνεται με την πάντα σύγχρονη έννοια του «συλλέγει». «Στην εγκατάσταση επιχειρώ να δημιουργήσω έναν ποιητικό χώρο μέσω της τεχνικής της ανάρτησης, επιδιώκοντας την αντίθεση ανάμεσα στην ίδια την παρουσία των αντικειμένων και την προβολή των σκιών τους στον τοίχο», εξηγεί.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου, ώρα 20.00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου. Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην γκαλερί Beton 7 και την έκθεση «Exagone» με μια βόλτα στην περιοχή και εκμεταλλευτείτε τις άπειρες δυνατότητες για όμορφες εξερευνήσεις.

Ωράριο: Καθημερινά 14.00 – 20.30 (Σάββατο και Κυριακή κλειστά).

Beton7 Gallery: Πύδνας 7, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός).

 

You may also like